Educație

Cuzistii, pe podium la nationale

Gabriela Draghici
18 apr 2011 1283 vizualizări
Colegiul National Al. I. Cuza isi reintregeste colectia de premii la concursurile scolare. Doi elevi s-au regasit pe podiumul etapei nationale a Concursului Povestile Cangurului , desfasurat simbata la Bucuresti

De altfel, cei doi au fost si singurii din judet care s-au calificat. Micii cuzisti, in clasa a V-a, pregatiti de profesoara Teodora Bentz, au reusit sa obtina punctaje mari la proba de baraj a concursului. Raluca Elena Patrascanu Plesa a obtinut 197,25 de puncte din 210 posibile, clasindu-se pe locul II, iar Alexandru Madalin Penciu a bifat 179 de puncte, asigurindu-si locul III. Prin rezultatele obtinute, Raluca si-a asigurat un loc in Tabara Internationala "Cangurul", iar Alexandru a primit un pachet cu produse oferite de sponsori si carti. "Aceste rezultate reprezinta promisiunea micilor cuzisti de a deveni, in timp, mari cuzisti, cu performante deosebite", a marturisit profesoara Bentz. Concursul a constat intr-un test grila de limba si literatura romana. Au participat elevii care au obtinut cele mai mari punctaje la nivel national la clasele V-XII. (G. DRAGHICI)


Colegiul "Edmond Nicolau" a ajuns in finala


Vineri seara a venit rindul altor doua licee sa se lupte pentru a ajunge in finala Highschool Art Contest, ce va avea loc pe 29 aprilie, la Club Extrem. Lupta intre colegiile "Edmond Nicolau" si "Mihail Kogalniceanu" a fost una extrem de strinsa, insa elevii de la "Edmond Nicolau" au ajuns in finala, la o distanta de 20 de puncte. Acestia se vor duela cu elevii de la Liceul cu Program Sportiv Focsani, primii semifinalisti ai concursului interliceal. Inca o data, spectacolul oferit de liceeni a fost unul de calitate, talentele acestora iesind in evidenta cu la fiecare proba. Scenete de teatru, dansuri tematice, karaoke, interpretari muzicale si promovarea publicitara a unui produs, toate au confirmat faptul ca tinerii pot pune la cale momente memorabile. Probele de interpretare muzicala si scenetele de teatru interpretate de Sorin Fratila, elev la "Edmond Nicolau", au stirnit admiratia juriului, care nu a contenit cu notele de 9 si 10. Lupte s-au dat si intre galeriile celor doua licee. (G. DRAGHICI)


Prichindeii Gradinitei nr. 2, iepurasi de Paste pentru o zi


Prescolarii de la Gradinita cu program prelungit nr. 2 Focsani au inceput pregatirile pentru sarbatorile pascale. La sfirsitul saptaminii, prichindeii "deghizati" in iepurasi de Paste au adus putina bucurie batrinilor din Caminul pentru persoane virstnice Focsani. Copiii au pictat impreuna cu batrinii oua de Pasti, au facut felicitari si le-au oferit virstnicilor un spectacol emotionant. "Ne-am dorit foarte mult sa aducem bucurie in suflete si zimbete pe chipurile acestor oameni. Stim cit de mult iubesc persoanele virstnice copiii si tocmai de aceea am venit, infruntind ploaia rece si vintul", ne-a spus profesoara Ecaterina Mihu. Activitatea "Soseste iepurasul" face parte dintr-un proiect social-umanitar de voluntariat, "Batrinii, un izvor de intelepciune,derulat in parteneriat cu Inspectoratul Scolar si Caminul de batrini. (G. D.)


Scolarii de la Gologanu, in vizita la muzeu


Elevii clasei a III-a de la Scoala Gologanu, insotiti de invatatoarea Daniela Bogdan, au vizitat vineri Muzeul Vrancei, facind o incursiune in lumea pasarilor. Sectia de Stiinte ale Naturii, prin muzeograful Iulian Mazilu, a initiat proiectul educational judetean "Vietuitoare si medii de viata". Acest proiect se va desfasura pina in luna iunie. Scolarii vor putea deslusi tainele mediului acvatic, terestru, aerian si vietuitoarele pe care le "adapostesc". "Proiectul solicita si imaginatia copiilor participanti, pentru ca la fiecare vizita ei vor prezenta o lucrare materializata intr-un desen, macheta sau intr-un afis ce reprezinta unul dintre cele trei medii, lucrari care vor fi premiate in ultima etapa", ne-a spus invatatoarea Bogdan. (G. D.)



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.