Educație

Lunea din Saptamina Patimilor

Valentin Muscă
18 apr 2011 748 vizualizări
In Saptamina Patimilor se reitereaza in plan liturgic ultimele zile din viata paminteasca a Fiului lui Dumnezeu.

Atit crestinii ortodocsi, cit si cei catolici marcheaza prin moartea si Invierea lui Hristos si aparitia crestinismului. Prima zi a Saptaminii Patimilor este una anticipativa si prefigureaza vinderea lui Iisus Hristos de catre Iuda in Joia Mare. Astfel, in Lunea Mare se face pomenirea lui Iosif, fiul patriarhului Iacov, care fusese vindut din invidie, pe treizeci de arginti, de catre frati sai. Acesta ajunge sclav in Egipt, dar printr-o conjunctura fericita ajunge printre conducatorii Epiptului si salveaza Regatul faraonilor de la o mare foamete, pricinuita de o seceta prelungita. Morala acestei istorii poate fi aceea ca oricind o intimplare nefericita poate fi transformata in bine daca perseveram, nu deznadajduim si gasim mereu resursele necesare pentru a ne ridica si merge inainte. In aceeasi zi de luni se citeste parabola Smochinului neroditor, "blestemat" de Iisus Hristos pentru ca nu avea rod, o parabola din care s-ar cuveni sa intelegem ca fiecare dintre noi poate fi smochinul de la care cineva se asteapta sa culeaga un fruct si nimic nu este mai rau decit sa-i dezamagim pe cei care-si pun sperante in faptele si gindurile noastre. (Valentin MUSCA)



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.