Educație

Tinerii si femeile manager pot primi finantari de la stat

Mihaela Beșleagă
16 apr 2011 869 vizualizări
entru facilitarea accesului tinerilor la finantare START, statul acorda alocatii financiare nerambursabile de 10.000.000 lei u bugetul alocat in 2011 programului pentru dezvoltarea culturii antreprenoriale la femeile manager este de 500.000 lei

Tinerii intreprinzatorilor din Vrancea au la dispozitie doua noi programe cu finantare de la stat, ale caror sesiuni tocmai s-au deschis. Agentia pentru Implementarea Proiectelor si Programelor pentru întreprinderi Mici si Mijlocii (AIPPIMM) a aprobat Programul dedicat dezvoltarii abilitatilor antreprenoriale in rindul tinerilor si facilitarea accesului acestora la finantare START. Obiectivul Programului il constituie stimularea infiintarii de noi intreprinderi, mici si mijlocii, imbunatatirea performantelor economice ale celor existente, cresterea potentialului de accesare a surselor de finantare si dezvoltarea aptitudinilor antreprenoriale. Bugetul Programului pentru acordarea de alocatii financiare nerambursabile pentru anul 2011 este de 10.000.000 lei. Activitatile eligibile sint: echipamente tehnologice, mijloace de transport necesare desfasurarii activitatii, licente, achizitionarea de echipamente IT, de spatii de lucru, de productie si spatii pentru prestari servicii si comert, promovarea on-line a activitatilor societatii, consultanta. Tipul de ajutor financiar acordat este o alocatie financiara nerambursabila "" maxim 70% din valoarea cheltuielilor eligibile aferente proiectului, dar nu mai mult de 100.000 lei/beneficiar si un credit bancar "" minim 30% din valoarea cheltuielilor eligibile aferente proiectului, dar nu mai mult de 50.000 lei/beneficiar, acordat de institutia de credit partenera. Inscrierea in cadrul etapei I (workshopuri de pregatire antreprenoriala) in cadrul Programului START va fi activa pe site-ul www.aippimm.ro incepind cu 18 aprilie, ora 10.00. De asemenea, AIPPIMM a aprobat si Programul national multianual pentru perioada 2005-2012 pentru dezvoltarea culturii antreprenoriale in rindul femeilor manager din sectorul intreprinderilor mici si mijlocii. "Obiectivul Programului il constituie promovarea unui sistem de informare si instruire care sa faciliteze mobilitatea femeilor pe piata fortei de munca si dezvoltarea aptitudinilor antreprenoriale ale acestora in scopul implicarii lor in structuri economice private", transmite Costin Bogdan, consilier programe la filiala din Galati a Oficiului Teritorial pentru IMM si Cooperatie (OTIMMC) Constanta. Bugetul alocat Programului pentru anul 2011 este de 500.000 lei. Beneficiari eligibili sint femeile care au cetatenie romana si care au virsta peste 18 ani si au cel putin studii medii definitivate. Aplicatia de inscriere este disponibila la adresa www.aippimm.ro. Relatii suplimentare despre cele doua programe se pot obtine la tel. 0241/66.12.53 sau la adresa www.aippimm.ro. (Mihaela BESLEAGA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.