Educație

Intrarea Domnului în Ierusalim

Valentin Muscă
16 apr 2011 4227 vizualizări
Duminica Intrarii în Ierusalim este ultima din Postul Mare si precede Saptamîna Patimilor

Numita in limbaj popular Floriile, denumire a unei vechi sarbatori romane, Intrarea in Ierusalim marcheaza apropierea de sfirsitul Postului Pastilor si, paradoxal, contrasteaza in chip tulburator cu saptamina care va incepe luni. Bucuria primirii lui Iisus Hristos ca Rege al Israelului se va schimba, de la o zi la alta, prin condamnarea la moarte a Fiului Omului, de catre acelasi popor care, in Duminica Floriilor, l-a primit cu ramuri de maslin. Din punct de vedere calendaristic, Floriile ramin o sarbatoare populara, pe care crestinii o sarbatoresc ca atare, desi sintem la numai o zi de Saptamina Patimilor. In amintirea Intrarii trumfale in Ierusalim, crestinii primesc la Biserica ramuri de salcie, semn al renasterii naturii, dar si simbol al Intrarii Fiului Omului in Ierusalim si marturie peste milenii a sarbatorii romane a florilor. In plan religios, dupa exuberanta Floriilor, Biserica se imbraca in straie de doliu si de luni pina in Vinerea Patimilor credinciosii catolici si ortodocsi vor reface istoria ultimei saptamini din viata lui Iisus Hristos. Pina atunci, le dorim vrincenilor cu nume de flori, Vioricilor, Florinilor, Florinelor, Floricelor, Florilor, Crinilor, Narciselor, Ghioceilor, Lacramioarelor, Zambilelor si tuturor celor botezati cu nume de flori, sa se bucure de viata si sa nu uite ca Duminica este ziua lor. (Valentin MUSCA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.