Educație

Stan Rogoz: Stam bine cu banii de salarii

Gabriela Draghici
15 apr 2011 1178 vizualizări
Echipa Inspectoratului Scolar Judetean Vrancea a participat in urma cu doua zile la o videoconferinta cu reprezentantii Ministerului Educatiei.

In cadrul acesteia au discutat despre EduSal, un program de calculare a salariilor electronic, dar si despre proiectul de lege prin care se vor uniformiza salariile din invatamint. "Interesul MECTS este acela de a fructifica in beneficiul cadrelor didactice ceea ce s-a cistigat. Toate sentintele judecatoresti se respecta, iar banii se vor da esalonat, incepind cu 2012. Tocmai de aceea au aparut cazurile din Suceava sau Botosani. In mod cert, nu se vor diminua, ele vor ramine la fel", a mentionat inspectorul general Stan Rogoz. Guvernul a decis sa isi asume din nou raspunderea pentru legea uniformizarii salariilor, ca reactie la miile de sentinte judecatoresti prin care dascalii ar trebui sa primeasca lefuri cu 33% mai mari. Desi cazuri de neplata ale salariilor au existat in unele judete ale tarii, "generalul" Rogoz asigura ca se sta bine cu banii la capitolul invatamint, atit in anul scolar prezent, cit si in cel care urmeaza. "In ceea ce priveste judetul nostru, stam bine cu finantele la capitolul invatamint. Salariile se vor da intregi, si la timp. Pina pe 31 decembrie, nu vom avea probleme si cred ca nici de la anul nu vom avea", a conchis "generalul" Rogoz. (G. DRAGHICI)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 2

Adaugă comentariu
, acum 739393 zile, 9 ore, 1 minut, 12 secunde
Cine sta bine cu banii pe anul acesta? Profesorii sau nevasta-ta care vinde elevilor de toate pentru toti fiindca altfel nu-i trece clasa?
, acum 739393 zile, 9 ore, 1 minut, 12 secunde
Cine te crede pe tine mai GAozel ?Cine te-a informat?ori SIMONA?caci altcineva nu te baga in seama.Si Trasca se vaita prin cercuri mai restrinse ca a dat-o in bara cu tine la INVATAMINT ,dar se citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.