Educație

InfoEducatie

Gabriela Draghici
14 apr 2011 1743 vizualizări
Simpozion National despre padure, la Nereju

Scoala Nereju Mic a dat mina cu Scoala de Arte si Meserii "Dimitrie Gusti" pentru a desfasurat simbata, 16 aprilie, la Sala Sporturilor din comuna, prima editie a Simpozionulu National "Padurea plina de viata, farmec si culoare, are cite o poveste pentru fiecare". Evenimentul a fost prilejuit de organizarea unui concurs pe tema "Glasul padurii", la care au raspuns pozitiv elevi si cadre didactice din 17 judete. Totodata, a avut loc si lansarea a trei volume de carte a caror autor este educatoarea Maria Chiriac, de la Scoala Chiricari. Concursul a fost initiat si coordonat de aceeasi educatoare, alaturi de care s-au implicat si cadrele didactice Olimpia Bouros, Florentina Artenie, Stefan Paius, Georgeta Borcau, Ortansa Chirica, Elena Bira, Gina Enache, Didina Tofan, Geta Rebega, Georgiana Burlacu, Mirabela Cirlioru, Nicoleta Gogancea si Tincuta Stamp, ai caror elevi au incintat publicul cu dansuri, scenete, poezii, povesti dedicate padurii si o prezentare de moda din produse ecologice. Filiala Federatiei Sindicatelor Libere din Invatamint a fost cea care a sponsorizat acest eveniment, care se vrea o traditie pentru comuna. (G. D.)


"Viitorul lor depinde si de noi!"


Asociatia Educatoarelor din Romania, filiala Vrancea, a gazduit marti cea de-a treia actiune din cadrul proiectului educational "Viitorul lor depinde si de noi", care incurajeaza voluntariatul. Activitatea a fost dedicata Zilei Nationale a Romilor si a fost centrata pe cunoasterea traditiilor atit rome, cit si romanesti. Copiii de etnie roma au pus in scena un program prin care au prezentat datini si obiceiuri ale etniei. Drept recompensa, toti participantii au primit jucarii confectionate de membrele asociatiei si baloane modelate in diferite forme de Fundatia "Rom pentru Rom" Panciu, coordonata de educatoarele Alina Drilea si Ermelinda Pitteli. Organizata de Nadia Fotache, Lucica Drastaru, Valerica Oancea si Cerasela Balan, la activitate au fost prezenti si membrele asociatiei, alaturi de copiii de la Gradinitele 1, 2 si 6 Focsani, dar si prichindeii Gradinitei din Dragosloveni. "Prin aceasta activitate s-a urmarit crearea unor relatii de prietenie si colaborare intre copii", ne-au spus organizatorii. (G. D.)



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.