Educație

InfoEducatie

Ziarul de Vrancea
13 apr 2011 860 vizualizări
Muzica de flaut si pian pe scena Teatrului Pastia

Focsanenii sint invitati astazi la Teatrul Municipal "Maior Gh. Pastia", de la ora 19.00, in cadrul stagiunii camerale 2010-2011 la un recital Cancion y Danza Instrumental sustinut de doi minunati tineri artisti, Mihaela Anica (flaut) si Horia Maxim (pian). Cei doi sint prezente constante pe scenele din tara si din Europa. Focsanenii vor putea auzi in recital interpretari de lucrari semnate de compozitori precum Astor Piazzolla, Isaac Albenitz, Fritz Kreisler, Manuel de Falla, Dave Brubeck, Enrique Granados sau Federico Mompou. Organizatorii spun ca va fi un adevarat regal de muzica de calitate. (S. T.)


Pictorul Mihai Cotovanu ne aduce "Lumina din interior"


Galeria de arta Hidalgo, situata in aripa stinga a Salii Polivalente din Focsani, va gazdui joi, 14 aprilie, vernisajul expozitiei "Lumina din interior" a pictorului Mihai Cotovanu. Incepind cu ora 17.00, jurnalista si scriitoarea Janine Vladislav va introduce publicul prezent in lumea pictorului care poate vedea dincolo de limita perceptibilului. Nascut in Iasi, Mihai Cotovanu a adunat de-a lungul vremii zeci de premii nationale si internationale si a participat la zeci de expozitii si festivaluri. (G. D.)


Expozitie primavaratica marca "Elena Doamna"

Primavara, anotimpul innoirii si al luminii, a inspirat copiii si cadrele didactice de la Centrul Scolar pentru Educatie Incluziva "Elena Doamna" Focsani sa organizeze o expozitie cu iz primavaratec si aer pascal la Teatrul Municipal "Maior Gh. Pastia" Focsani. Expozitia cu vinzare "Rapsodii in culori de primavara" a copiilor cu cerinte speciale este deschisa publicului pina pe 15 aprilie. (G. D.)


Concurs de arte plastice


Clubul Copiilor "Spiru Haret" Birlad organizeaza Concursul International de Arta Plastica "Nicolae Tonitza" Birlad si invita scolile din tara sa participe la cea de-a 13-a editie, care va avea loc in perioada aprilie-mai. Concursul de va desfasura pe sectiuni de virsta. Tematica de anul acesta este "Noi, generatia mileniului III", elevii putind desena in voie. In cadrul concursului se va organiza si un simpozion dedicat profesorilor de desen. Detalii se gasesc pe site-ul www.ccdfocsani.ro. (G. D.)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.