Educație

Cursa pentru gradatiile de merit s-a inchis

Gabriela Draghici
13 apr 2011 1228 vizualizări
250 de dascali vor afla daca au cistigat un bonus de 25% la leafa

250 de cadre didactice vrincene si-au depus dosarele in speranta obtinerii gradatiei de merit pentru urmatorii cinci ani, incepind cu 1 septembrie 2011. Metodologia de desfasurare a concursului de acordare a acestora nu s-a modificat fata de anii trecuti, gradatia reprezentind 25% din salariul de baza al beneficiarului. Gradatiile de merit se acorda pentru 16% din posturile didactice existente la nivelul Inspectoratului Scolar Judetean (ISJ) Vrancea. In jur de 130 de profesori vrinceni se vor bucura de meritoriul "impuls" incepind cu anul scolar viitor, comparativ cu cele 272 oferite in anul 2008. "In perioada 12-20 aprilie, inspectorii de specialitate, consultind consiliul consultativ, vor analiza dosarele si vor elabora raportul referitor la activitatea candidatului in specialitate. Vom face in asa fel incit sa nu facem diferente prea mari intre discipline", ne-a declarat inspectorul general Stan Rogoz. In data de 13 mai vor fi afisate listele la avizierul ISJ, urmind ca in perioada 16-18 mai nemultumitii sa isi depuna contestatiile asupra punctajului acordat. Cadrele didactice vor afla abia pe 29 iulie daca si-au cistigat bonificatia la salariu. Datorita numarului mare de dosare predate, evaluarea atit a celor depuse pentru gradatii de merit, cit si a celor pentru restringerile de activitate si pretransfer se va suprapune, insa oficialii ISJ au sustinut ieri ca inspectorii vor avea timp suficient pentru evaluare. (Gabriela DRAGHICI)



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.