Educație

InfoEducatie

Gabriela Draghici
12 apr 2011 912 vizualizări
CSEI Mihalceni va ramine cu personalitate juridica

Centrul Scolar pentru Educatie Incluziva (CSEI) Mihalceni va avea personalitate juridica si in anul scolar viitor. Inspectoratul Scolar Judetean Vrancea a solicitat CJ Vrancea mentinerea centrului ca unitate de invatamint cu personalitate juridica. Asta desi pentru anul scolar 2011-2012, unitatea nu indeplineste prevederile art. 19 din noua Lege a Educatiei, potrivit carora unitatile de invatamint special trebuie sa functioneze cu minimum 100 de elevi si prescolari, centrul adapostind in prezent doar 76 de elevi. (G. D.)


Ziua Portilor Deschise la Universitatea "Al. I. Cuza" Iasi


Elevii vrinceni sint asteptati sa participe la tirgul educational al Universitatii "Al. I. Cuza" din Iasi. In perioada 15-17 aprilie, elevii din an terminal de liceu vor putea afla toate informatiile cu privire la admiterea din 2011 si vor putea fi studenti "de proba" pentru o zi, participind la seminarii, laboratoare, lectii demonstrative si ateliere. Punctul principal de atractie va fi Sala Pasilor pierduti, unul dintre obiectivele turistice ale Iasului, dar si locul in care cele 15 facultati ale universitatii isi vor prezenta oferta de admitere. Cu 2.000 de participanti anual, evenimentul din acest an va combina un tirg educational, cu standuri ale fiecarei facultati, work-shop-uri, intilniri cu decanii, un tur al universitatii si campusului, dar si incursiuni in Planetariul Facultatii de Matematica sau in laboratorul universitar de criminalistica. Mai multe detalii se pot gasi pe www.uaic.ro. (G. D.)


Concurs foto cu oameni fericiti


Asociatia Secular-Umanista din Romania (ASUR) si Liga Studentilor Electronisti lanseaza concursul foto "Oameni fericiti". Pina pe 31 iulie, participantii la concurs pot inscrie maximum patru fotografii pe site-ul www.concurs-foto.ro. "Asteptam din partea concurentilor sa priveasca oamenii din jurul lor si sa surprinda cit mai frumos momente fericite", a declarat Toma Patrascu, vicepresedinte ASUR. Aflat la cea de-a VII-a editie, concursul foto este un proiect initiat de System Plus. Cistigatorii nu vor pleca cu mina goala acasa, premiile constind in notebook-uri, multifunctionale si imprimante. In perioada 1 august-10 septembrie vor fi jurizate pozele, urmind ca pe 11 septembrie sa fie afisata lista cistigatorilor. (G. D.)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.