Educație

Almanah bisericesc 2010

Valentin Muscă
11 apr 2011 1627 vizualizări
Arhiepiscopia Buzaului si Vrancei a publicat de curînd Almanah bisericesc 2010 , un volum care cuprinde activitatea Arhiepiscopiei pe anul trecut, aproape 400 de pagini, color, într-o editie de lux.

Carte de vizita a IPS Epifanie Norocel, dar si oglinda a vietii religioase a comunitatilor ortodoxe din Buzau si Vrancea, "Almanahul bisericesc 2010" este o fresca a diverselor fatete ce alcatuiesc activitatea parohiilor, protoieriilor, manastirilor si Centrul Arhiepiscopal de la Buzau. Alaturi de acest bagaj informativ despre partea administrativa, volumul cuprinde studii teologice si peste o suta de imagini din momentele importante traite de comunitatile crestine din Buzau si Vrancea. Poate nu am fost noi atenti, dar nu am intilnit nici un rind despre problemele pe care le au preotii in parohii, despre zecile de slujitori ai Bisericii care nu au salarii si traiesc din mila credinciosilor, ca si despre zecile de cintareti bisericesti, care au facut o scoala, dar posturile lor nu sint bugetate, traind si ei, la rindul lor, din cutia milei. Cine rasfoieste acest superb volum, realizat in conditii grafice deosebite, va avea impresia ca Biserica traieste in puf, iar preotii mai au un pic si ajung in rai. Realitatea este alta, iar acest frumos volum nu vorbeste decit despre partea plina a paharului. Despre partea goala puteti citi din cind in cind in "Ziarul de Vrancea". (Valentin MUSCA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
, acum 739370 zile, 14 ore, 38 minute, 42 secunde
Cat costa cartea,si unde o putem gasi?
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.