Educație

Liceenii, vedete pentru o seara la concursurile interliceale

Gabriela Draghici
11 apr 2011 1340 vizualizări
In cluburile Extrem si TMC au avut loc vineri doua concursuri intre licee, in care elevii si-au dovedit talentul de actori, dansatori si cintareti

Club Extrem si Times Music Club (TMC) s-au intrecut vinerea aceasta in concursuri interliceale care mai de care mai spectaculoase. Desi au existat unele neintelegeri privind numele si conceptul celor doua concursuri, ambii organizatori au reusit sa implice licee focsanene care au pus la cale show-uri de mare exceptie. Prima semifinala a "Highschool Art Contest" a debutat vineri la Club Extrem, unde Colegiul Tehnic Auto "Traian Vuia" si Liceul cu Program Sportiv (LPS) s-au luat la intrecere pentru calificarea in finala din 22 aprilie. Elevii de la LPS au fost preferatii juriului si ai publicului, cistigind cu 696 de puncte in fata celor 660 de puncte ale Colegiului Auto. Cele doua licee au avut de trecut prin noua probe inedite, de la scurte scenete de teatru, dansuri tematice, improvizatii actoricesti si karaoke, la probe comice sau promovarea publicitara a unui produs. Daca elevii Colegiului Auto au intrat in pielea personajelor comice din "Dragoste de lup" a lui Dumitru Solomon, elevii LPS au interpretat scena "Cerere in casatorie fara Cehov", unde Roxana Girneata si Petrica Barbieru au oferit o reprezentatie de zile mari. In cea de-a doua semifinala, care va avea loc pe 15 aprilie, vor lupta Colegiul Economic "Mihail Kogalniceanu" si Colegiul Tehnic "Edmond Nicolau". Cistigatorul se va intrece in finala cu LPS.


Cele mai bune voci, premiate la Times


Prima etapa a competitiei interliceale "It"â"¢s Times for art contest" a scos la suprafata zeci de talente ce stateau ascunse in liceele focsanene. Vineri, in TMC, cei 13 participanti din sase licee participante (Colegiile "Al. I. Cuza", "Unirea", "Mihail Kogalniceanu", "Edmond Nicolau", "Ion Mincu", "Valeriu D. Cotea" si Liceul Pedagogic "Spiru Haret") s-au luptat pret de doua ore pentru a intra in gratiile juriului, dovedind ca sint demni pentru titlul de "cea mai buna voce". De la rock si folk, pina la hip-hop si r&b, publicul a avut parte de o gama larga de momente artistice. Premiul I a fost impartit intre doi reprezentanti ai Liceului Pedagogic "Spiru Haret", respectiv Anca Militaru si Laurentiu Sava. Cei doi "cintaciosi" au primit cite un voucher de consumatie din partea TMC si sansa de a inregistra o piesa intr-un studio, din partea Play Studio.

De asemenea, Grafix Studio le-a oferit cite o sedinta foto profesionala. Premiul II a fost si el impartit intre cuzista Thalida Trofin, care a primit si un vot special din partea trupei Vita de Vie, si unirista Iuliana Vinte. Sponsorii au fost la fel de darnici si cu cele doua eleve. Desemnarea cistigatoriului premiului III a fost lasat in miinile publicului. Momentul artistic al lui Sorin Fratila (Colegiul Tehnic "Edmond Nicolau") a stirnit ropote de aplauze care au durat minute intregi. Alaturi de primii clasati, Sorin va avea ocazia sa evolueze si in finala, impreuna cu cistigatorii urmatoarelor trei etape. Mentiunea i-a revenit cuzistului Alin Cortel, care a interpretat o piesa, creatie personala, fiind invitat sa cinte in deschiderea urmatoarei etape. Publicul a fredonat la unison cu Paul Cotnareanu, elev la "Mihail Kogalniceanu", concurentul care a interpretat melodia "Noapte" a trupei Travka. Entuziasmul publicului l-a adus pe Paul direct in finala. Toti participantii au fost recompensati cu albume semnate de trupa Vita de Vie. "Sint oameni printre care, fiind inca la liceu, traiesc zi de zi. Nu te gindesti nici o clipa ca omul cu care discuti despre teza la engleza ar putea fi un munte de talent", ne-a spus Alexandra Scinteianu, unul dintre organizatori. Concertul Vita de Vie de dupa decernarea premiilor a fost o intreaga "nebunie". Extaziat peste masura, publicul a fredonat impreuna cu Adi Despot refrenele celor mai cunoscute piese ale formatiei rock. Membrii formatiei s-au aratat extrem de surprinsi de avintul publicului, mentionind ca li se intimpla destul de rar sa ramina pe scena cu 30 de minute in plus fata de timpul prevazut. (Gabriela DRAGHICI)



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
, acum 739397 zile, 11 ore, 1 minut, 5 secunde
invidiosilor ,sa nu mai vorbiti urat despre draga mea carmina! uite ce mai munceste saraca!doar nu degeaba e directoare!
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.