Educație

Patru ore printre carti la Biblioteca

Gabriela Draghici
9 apr 2011 773 vizualizări
Elevii de la trei licee din Focsani, Colegiile Gh. Asachi , Al. I. Cuza si Liceul Spiru Haret , au purtat dialoguri ieri pe tema cartii pentru copii si tineret

Maratonul dezbaterilor de la Centrul de Limbi Straine a Bibliotecii Judetene a fost pornit la ora 11.00 de elevii clasei a IX-a de la liceele "Spiru Haret" si "Gh. Asachi", coordonati de profesoara Adriana Maimascu. Bibliotecarii i-au provocat pe pusti sa discute liber despre carte, preferinte lectoriale, argumente pro si contra cartii si lecturii. Un subiect interesant de discutie, moderat de bibliotecarul Adrian Tiglea, a fost dedicat scriitorului Emil Cioran, sarbatorit ieri la 100 de ani de la nastere. Astfel, elevii au prezentat si un filmulet despre viata si opera scriitorului. Facind loc celor 20 de elevi ai Colegiului "Cuza", cea de-a doua sesiune de dezbateri a inceput la ora 14.00. Coordonati de profesoara Ana Maria Norocea Cornila, elevii au dat o lectie de (Co)mbinare a Artelor: oratorica, lectoriala si fotografica. S-au citit pasaje din Oana Pellea, Camil Petrescu, Vasile Voiculescu, Jose Saramago si multi altii. Confidentele n-au lipsit, elevii dezvaluindu-si locul secret unde le place sa citeasca: sub nucul din gradina bunicilor, in biblioteca sau pe-o canapea alaturi de o cafea aburinda. Membrii clubului de fotografie al cuzistilor, intitulat Clubul de arta imaginii "Imago Mundi" au "imbracat" holul bibliotecii, tapetindu-l cu fotografii. (Gabriela DRAGHICI)



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.