Educație

InfoEducatie

Gabriela Draghici
8 apr 2011 1126 vizualizări
Profesoara Constanta Coatu s-a intors din Bulgaria

Profesoara de limba franceza a Colegiului National "Al. I. Cuza", Constanta Coatu, a participat in perioada 3-9 aprilie la stagiul intitulat "Integration de L"â"¢approche Actionelle dans L"â"¢enseignement des Quatre Competences de Communication", organizat de Centrul Regional Francofon pentru Europa Centrala si Orientala, cu sediul in Sofia, Bulgaria. Aceasta sansa au avut-o doar cite trei profesori din Romania, Albania, Armenia, Bulgaria, Macedonia si Moldova. Formatorul din cadrul stagiului a fost din partea Centrului International de Studii Pedagogice Paris. Scopul intilnirii a fost lucrul pe Cadrul European Comun de Referinta pentru limbile moderne, un document care ajuta la imbunatatirea mobilitatii intre tari, facind mai usoara recunoasterea certificatelor de competenta lingvistica intre state, promovind cooperarea intre institutii educationale aflate in tari diferite. Constanta Coatu este de 20 de ani profesoara la "Cuza" si fost inspector de specialitate. (G. D.)


O zi de spectacole dedicate romilor


Cu prilejul "Zilei Internationale a Romilor", elevii scolilor din Slobozia Bradului, Chiojdeni, Timboiesti, Marasesti, Adjud si Homocea vor participa la un spectacol cultural-artistic, organizat de Inspectoratul Scolar Vrancea la Casa de Cultura a Sindicatelor. Evenimentul va debuta la ora 9.30, cu o expozitie de obiecte, fotografii si desene ale elevilor, urmata de alocutiuni despre semnificatia acestei zile in istoria romilor. Elevii scolilor participante vor pune in scena un spectacol inedit, facind cinste dansurilor tiganesti. Echipa de dansuri "Khetanes" de la Scoala Slobozia Bradului va urca pe scena, urmata de solistul rom de muzica usoara, Arun, dar si Ansamblul "Tara Vrancei". Inspectorul scolar pentru minoritati Ana Gavrilescu va insoti echipa de dansuri "Khetanes" si solistul Arun la Bucuresti, unde vor participa la o emisiune TV, moderata de artistul vrincean Aurel Moldoveanu, nascut la Bordesti. (G. D.)


"Despre caracter in vremuri de compromis" la "Ion Mincu"


La ce bun virtutile precum integritatea morala sau curajul in zilele noastre? Raspunsul la o astfel de intrebare il vor oferi elevii Colegiului Tehnic "Ion Mincu", care vor organiza azi, la Biblioteca liceului, de la ora 13.30, activitatea "Despre caracter in vremuri de compromis", ce face parte din proiectul educational "Sa fim buni crestini". Vor participa elevi de la scolile partenere, Centrul pentru Educatie Incluziva "Elena Doamna" si Scoala "Nicolae Iorga", profesori si preoti care vor incerca sa dezvolte interesul pentru cunoasterea si redescoperirea valorilor traditionale romanesti. "In desavirsirea unui caracter crestin, este esential sa perseverezi in facerea binelui", sustine bibliotecara Alina Asteleanu. (G. D.)



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.