Educație

Annie Musca, Spovedania unui umorist

Ziarul de Vrancea
4 apr 2011 2483 vizualizări
Autoarea biografiei cunoscutului om de televiziune Tudor Vornicu a lansat la Libraria Mihail Sadoveanu din Bucuresti o noua lucrare despre unul din ultimii mari umoristi romani in viata.

Este vorba despre o biografie in dialog cu si despre Dan Mihaescu: "Dan Mihaescu. Spovedania unui umorist" (Ed. Terra, Focsani, 2010). Ziarist in anii 50, autor de romane politiste, regizor, scenarist, realizator TV si creatorul a mii de texte pentru actorii Toma Caragiu, Dem Radulescu, Rodica Popescu-Bitanescu, Vasile Muraru & Nae Lazarescu, Jean Constantin si lista ar putea continua, Dan Mihaescu este o legenda vie, a carui viata si activitate au fost cuprinse intre copertile unei carti. Eveniment cultural, dar si monden din viata trepidanta a capitalei, lansarea cartii a fost prilej pentru o intilnire la un "five a clock", pe Bd. Magheru, de la care nu au lipsit artisti si oameni de televiziune din toate generatiile. De la regizorii Petre Bokor si Dan Puican, criticul de film Tudor Caranfil, teleastii Liviu-Tudor Samoila, Octavian Iordachescu si Dumitru Morosanu, la Gabriel Cotabita, Mihai Bendeac si carismatica Maria Dinulescu, zeci de persoane cu notorietate au tinut sa omagieze personajul discret al cartii. Biografia a fost prezentata de Daniela Nane, Rodica Popescu-Bitanescu si Vasile Muraru. Lucrarea poate fi comandata prin telefon la nr. 0237/631.185 si 0769.482.643 sau pe mail la adresa animusca70@gmail.com. (S. M.)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
, acum 739370 zile, 22 ore, 10 minute, 31 secunde
Pentru mine a fost o bucurie multiplicata: invitat la lansarea cartii de ... spovedanie, cunoasterea directa a maestrului Dan Mihaescu, apropierea de artistii consacrati (Rodica Bitanescu Popescu, citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.