Educație

Elevii au avut talent la Highschool Art Contest

Gabriela Draghici
4 apr 2011 1019 vizualizări
Colegiul Auto Traian Vuia si Liceul cu Program Sportiv se vor infrunta in prima semifinala, din 8 aprilie, iar Colegiile Economic si Edmond Nicolau se vor lupta pe 15 aprilie

Distractie la maximum vineri, 1 aprilie, la Club Extrem. Cinci licee din Focsani, respectiv Colegiul Auto Tehnic "Traian Vuia", Liceul cu Program Sportiv, Colegiul Economic "Mihail Kogalniceanu", Colegiul Tehnic "Edmond Nicolau" si Liceul "Extra", reprezentat de elevi ai Liceului de Arte "Gh. Tattarescu", s-au luat la intrecere in cea de-a III-a editie a competitiei "Highschool Art Contest". Prima infruntare s-a lasat cu probe artistice inedite, voie buna si ropote de aplauze. In urma celor doua probe, dansul tematic si scurta piesa de teatru, Liceul "Extra" a obtinut cel mai mic punctaj, fiind eliminat din concurs. Cele patru licee triumfatoare se vor lua la intrecere in urmatoarele doua saptamini. Astfel, Colegiul Auto "Traian Vuia" si Liceul cu Program Sportiv se vor infrunta in prima semifinala, ce va avea loc vineri, 8 aprilie, in Club Extrem. Vor fi urmati de Colegiile Economic si "Edmond Nicolau" care se vor "lupta" in cea de-a doua semifinala, din 15 aprilie. Dincolo de calificarea in semifinale sau premii, dincolo de roluri principale sau secundare, emotii si replici uitate, toti elevii si profesorii care au pus "osul" la treaba au resimtit bucuria de a face parte dintr-o echipa. Scenetele de teatru puse meticulos in scena de elevi, cu sprijinul profesorilor, au aratat ca Focsaniul nu duce lipsa de talente. "Titanic Vals" de Tudor Musatescu, pus in scena de Liceul cu Program Sportiv, "Un telefon discret" de I. L. Caragiale, a Liceului "Extra", "Aurolac blues" de Ioana Ieronim, jucat de elevii Colegiului "Edmond Nicolau" si "O scrisoare pierduta" de I. L. Caragiale, pusa in scena de Colegiul Auto, le-au oferit spatiu de creativitate elevilor cit sa umple toata sala Clubului Extrem. Sceneta "Clovni de meserie" a Colegiului Economic , desi jucata "pe tacute", a stirnit ropote de aplauze si replici de ris interminabile, culminate de note de 10 din partea juriului. Dansurile tematice au fost insa punctul de atractie al serii. Colajul de dans macedonean a Colegiului Auto, "Anotimpurile" de Vivaldi a Liceului Sportiv, "Dansul Pacifist" a Liceului "Extra", "Vis de dragoste" a Colegiului "Edmond Nicolau" si hip-hop-ul Colegiului Economic au tinut antrenat publicul pina la sfirsitul competitiei. Competitia intre licee, desfasurata pe parcursul a patru saptamini, are ca scop stringerea unui fond scolar, reprezentind 50% din valoarea biletelor vindute. (Gabriela DRAGHICI)



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.