Educație

InfoEducatie

Gabriela Draghici
2 apr 2011 1335 vizualizări
Pasaport de excelenta pentru Scoala Duiliu Zamfirescu

Alina Patrunjel, profesoara de limba engleza la Scoala "Duiliu Zamfirescu" din Focsani, a primit un pasaport pentru excelenta, oferit pentru completarea cunostintelor despre limba si cultura engleza, intr-o tabara de doua saptamini, la Oxford. Indragostita de limba si civilizatia lui Shakespeare, profesoara va trai o inedita si impresionanta experienta, oferindu-i-se ocazia sa cunoasca lumea academica londoneza. Alina Patrunjel va participa la tabara alaturi de alti doi profesori romani din Sibiu si Bacau si va insoti lotul de copii cistigatori ai concursului "Pasaport pentru Excelenta", organizat de Mirunette International Education in colaborare cu Fischer International. (G. D.)


De 1 aprilie, Ziua Pasarilor la Biblioteca


In timp ce pentru multi 1 aprilie este Ziua Pacalelilor, pentru ornitologi, prima zi a lunii aprilie inseamna Ziua Pasarilor. Filiala Sud a Bibliotecii Judetene a fost gazda sarbatoririi acestui eveniment, la care au participat elevii clasei a II-a B, de la Scoala "Nicolae Iorga" Focsani. Insotiti de bibliotecara Adriana Maciuca, micutii au vizionat citeva prezentari despre importanta ocrotirii pasarilor, specii pe cale de disparitie si au luat parte la un concurs de recunoastere a unor specii de pasari din Romania. De asemenea, copiii au recitat poezii si au aflat inedite curiozitati din lumea pasarilor. Sarbatorita mai ales in perioada interbelica, Ziua Pasarilor a fost "reinaugurata" din 1993. (G. D.)



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.