Educație

Cuzistii au plantat pomi in curtea liceului

Gabriela Draghici
1 apr 2011 1082 vizualizări
Elevii s-au implicat cu daruire intr-un proiect de ecologizare

Dupa tonul dat de campania din vara "Let"â"¢s Do It, Romania", din ce in ce mai multe scoli adopta atitudinea "eco". Ieri, cuzistii si-au luat lopetile si galetile la purtator si au purces la infrumusetarea curtii colegiului. Micii ecologisti au plantat pomi si au refacind gardul viu. Actiunea face parte dintr-un proiect mai amplu, derulat in colaborare cu Grupul Scolar "G. G. Longinescu" si Scoala din Sihlea. "Activitatile se desfasoara simultan in cele trei unitati, sintem deja la a treia activitate din cadrul proiectului ce se desfasoara in intervalul 16 martie-16 iunie. Vom planta 50 de copaci pina in vacanta de primavara si urmeaza multe alte activitati", ne-a spus Alina Maireanu, directorul Colegiului. Proiectul incearca si schimbarea atitudinii fata de mediu si responsabilizarea comunitatii si autoritatilor locale pentru protejarea spatiilor verzi si gestionarea deseurilor. "Nu arunca! Colectind deseurile salvezi viitorul!", "Fiecare copil planteaza un pom!", "Ocrotind Cheile Tisitei" sint citeva dintre temele propuse de profesorii Alina Maiereanu, Doinita Ungureanu, Lacramioara Vespan, Claudia Antonescu, Loredana Diac, Silviu Rosca, Teodora Bent si Elena Visinescu. Ziua de ieri a fost una "verde" in intregime pentru cuzisti, patru dintre acestia fiind premiati pentru creatiile lor literare pe teme eco, din cadrul concursului initiat de firma ECO-X pe tema "Alege un singur stapin...Natura!". Emanuela Manolache si Elena Raluca Jugaru, eleve in clasa a X-a E au fost recompensate cu primul loc, militind in proza pentru un mediu curat. Locul II i-a revenit Alinei Ichim, eleva in clasa a XI-a B, urmata de Antonia Buric din clasa a V-a. (Gabriela DRAGHICI)



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.