Educație

Listele s-au inchis, inscrierile la gradinita continua!

Gabriela Draghici
31 mar 2011 3643 vizualizări
Inscrierile au inceput oficial din luna februarie, insa listele ramin deschise pina in luna septembrie in multe unitati

Lista inscrierilor la gradinita s-a inchis, potrivit Inspectoratului Scolar Vrancea, insa mai sint unitati care accepta cereri ale parintilor care nu au reusit sa le gaseasca un loc copiilor. Ca si in cazul inscrierilor in clasa I, lista de asteptare tine parintii "in suspans" luni bune. Criteriile sint destul de simple, ne explica inspectorul pe invatamint prescolar, Cristina Mazilu. "Micutul trebuie sa locuiasca in zona arondata, ambii parinti sa lucreze, in cazul gradinitelor cu program prelungit, iar daca au mai avut frati la aceeasi unitate, acestia au prioritate. Gradinitele de stat ofera conditii foarte bune, spatiile au fost reamenajate, exista dotari in functie de cerinte si au autorizatie", ne-a declarat Cristina Mazilu. La mare cautare sint gradinitele cu program prelungit, unde parintii scapa de grija micutilor pina dupa-amiaza tirziu. In top-ul preferintelor se afla gradinitele din centru, cum sint Gradinita nr. 6, nr. 19 sau nr. 18. Desi potrivit legii o grupa la gradinita nu poate aduna mai mult de 20 de copii, educatoarele mai "suplimenteaza" locurile cu doi-trei micuti. La Gradinita nr. 1 din Odobesti, spre exemplu, se mai fac inscrieri, desi limita maxim admisa a fost depasita. "Mai facem inscrieri, pentru ca nu stim ce se intimpla pina la sfirsitul anului. La program normal, este o problema, am supraaglomerat salile. Avem 60 de locuri, insa au fost inscrisi 100. Vom avea grupe de 30 de copii", ne-a declarat Veronica Batog, directorul unitatii. Si la Gradinita nr. 4 Focsani, unde sint 40 de locuri disponibile, au fost inscrisi 45 de elevi. Gradinita nr. 2 are peste 100 de locuri disponibile. Cum in urma cu doi ani a fost extins etajul 1, exista loc din plin pentru prichindeii din oras. Inscrierile au inceput din luna februarie si continua pina in septembrie. "Vom forma opt clase, insa daca se inscriu si mai multi copii, avem incaperi libere pentru a mai forma si altele. Pina in prezent, am reusit sa formam doar o clasa, asa ca parintii mai au timp sa isi inscrie copiii. Si la vara, in permanenta vom avea pe cineva in gradinita sa se ocupe de asta", ne-a asigurat Ligia Georgescu, directorul Gradinitei nr. 2. Cit priveste o gradinita particulara, parintii pot ajunge sa scoata din buzunar pina la 600-700 de lei lunar. (Gabriela DRAGHICI)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.