Educație

InfoEducatie

Gabriela Draghici
31 mar 2011 1201 vizualizări
Luna aprilie aduce noi concursuri scolare

Simbata, 2 aprilie, vor avea loc patru concursuri scolare. Este vorba despre Concursul de matematica si informatica pentru elevii din mediul rural (cls. V-VIII), desfasurat la Colegiul National "Al. I. Cuza" Focsani si Concursul de matematica-informatica rural (V-VIII), desfasurat la Liceul Teoretic "Ioan Slavici" Panciu. Tot simbata va avea loc si Concursul de cultura si civilizatie romaneasca (cls. IX-XII), organizat de cuzisti. De altfel, simbata, ISJ Vrancea va gazdui o sesiune de Comunicari Stiintifice pentru liceeni. Pe 8 aprilie se va da startul la concursul educativ "Descopera lumea sanatoasa"(cls. VII-XII), gazduit tot de ISJ, urmat de Concursul de chimie "Petru Poni", desfasurat duminica, 9 aprilie, la Grupul Scolar "G. G. Longinescu" Focsani. Luna aprilie se va incheia cu Concursul National de Informatica Aplicata (cls. IX-XII), organizat la Colegiul Tehnic "Edmond Nicolau" Focsani. (G. D.)


Cerc pedagogic la Brosteni


Cercul pedagogic de luni, 28 martie, a reunit profesorii de matematica din Centrul Metodic Odobesti la Scoala Pitulusa din comuna Brosteni. Coordonat de profesorul Vasile Tarciniu, de la Liceul Teoretic "Duiliu Zamfirescu" Odobesti, evenimentul a inclus o prezentare a scolii, o lectie demonstrativa de matematica si referate sustinute de cadrele didactice. Activitatea a debutat cu sustinerea unei lectii deschise la clasa a VIII-a de catre profesorul Constantin Fudulica, urmate de discutii interactive si dezbateri, prezentari de carte si noutati editoriale din lumea matematicii. "Pentru participanti a fost un bun prilej de a invata din experienta celorlalti, de a aprofunda o noua modalitate de lucru cu copiii. Profesorii au demonstrat inca o data cit de importanta este crearea unui mediu de invatare centrata pe elevi", a mentionat profesorul Vasile Tarciniu. (G. D.)



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.