Educație

Microbuzul scolar din Garoafa zace in parcarea Primariei

Gabriela Draghici
30 mar 2011 925 vizualizări
In timp ce elevii dau banii pe naveta, microbuzul scolar nu poate fi folosit pentru ca nu are sofer u primarul sustine ca se da peste cap pentru a pune microbuzul in miscare, iar generalul Rogoz spune ca va gasi o solutie in aceste zile

Cei aproximativ 100 de elevi din satele Doaga, Rachitosu si Bizighesti vor face naveta in continuare cum vor putea pina la scoala din centrul comunei Garoafa. Microbuzul scolar este nefunctional din lipsa de"¦ sofer si sta nefolosit in fata Primariei pina cind se va gasi o solutie, avind in vedere ca posturile sint blocate si nu se poate angaja un sofer. Primarul Gheorghe Maghearu sustine ca momentan se incearca o alta varianta pentru punerea in miscare a microbuzului, infiintarea unui nou serviciu, pentru care a fost initiata deja o hotarire de consiliu local. "Sa speram ca vom reusi de data asta. Cind am primit microbuzul, pe 29 decembrie, dupa ce l-am asteptat trei ani de zile, toata lumea era vesela si fericita. Haideti sa va dam un microbuz! Daca aveti sofer, bine, daca nu, la fel de bine", s-a exprimat edilul local. Dupa cum sustine si directoarea unitatii, Fanica David, au fost inaintate Ministerului Educatiei zeci de adrese si solicitari timp de trei ani pentru a primi un microbuz pentru elevii navetisti. Naveta scoate din buzunarul parintilor 30 de lei pe luna, o suma destul de mare pentru aceste familii nevoiase. "De trei ani de zile il asteptam si acum stam cu el in curtea Primariei. De atunci fac copiii naveta, unii si de la 9 kilometri departare. Un copil care face naveta pina la scoala plateste in jur de 30 de lei pe luna. Daca sint cite trei copii, iar familia traieste din agricultura, e o suma foarte mare pentru ei", ne-a spus directoarea. Elevii sint nevoiti sa parcurga drumul pina la scoala cu autobuzul Adjud-Focsani, ca sa poata ajunge la cursuri. Mai mult, micutii asteapta masina pe marginea drumului E85, unde traficul este intens si accidentele dese. Altii se trezesc cu noaptea in cap si se incumeta s-o ia pe jos, cu bicicleta, sau chiar sa vina cu masini de ocazie pentru ca parintii nu isi permit sa scoata atitia bani din buzunar. Exista totusi edili care au gasit o solutie, desi blocarea posturilor le da mari batai de cap. Gabriel Bitculescu, primarul comunei Gura Calitei, este si soferul elevilor. Primarul comunei Garoafa, Gheorghe Maghearu, sustine ca o astfel de solutie nu se poate aplica si in cazul lui. "Primarul de la Gura Calitei este sofer profesionist. Tot respectul pentru el, insa eu nu sint sofer profesionist, si nici nu am vreun salariat care sa fie", ne-a spus acesta. Inspectorul general Stan Rogoz se arata extrem de optimist si sustine ca pina la sfirsitul saptaminii va gasi o solutie impreuna cu primarul. (Gabriela DRAGHICI)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
, acum 739371 zile, 15 ore, 51 minute, 23 secunde
Decat sa faca curse pentru sindrofiile primarului,ca la Bolotesti,mai bine sa stea degeaba.
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.