Educație

Info-Educatie

Gabriela Draghici
29 mar 2011 934 vizualizări
Intilnire intre elevi cu versuri, scenete si moda eco

Centrul de Documentare si Informare Suraia a primit vineri vizita elevilor de la Liceul Tehnologic "AL. I. Cuza" Panciu, la o activitate din cadrul parteneriatului "Cartea, mai aproape de noi", coordonata de bibliotecara Niculina Tudorache. Elevii s-au intrecut in a prezenta romanul "La cirese" si un moment religios despre "Buna Vestire", fiind coordonati de invatatoarea Gabriela Bindar. Florentina Ciomaga si Stela Sebe, de la Casa Corpului Didactic Focsani, au jurizat un inedit moment de prezentare de moda din produse reciclabile, alegind cele mai reusite costume. Micutii clasei I ai invatatoarei Mariana Cudalb au incintat cu o sceneta. Nici pancenii nu au fost mai prejos, sustinind un moment in versuri despre marele povestitor Ion Creanga si un joc interactiv. Gazdele i-au condus pe panceni la o sectie de impletituri de rachita, unde elevii au vazut cum se pot cistiga bani din mestesuguri traditionale. (G. D.)


Cursuri de jurnalism scolar la Casa Corpului Didactic


19 cadre didactice s-au inscris la cursul de abilitare pentru coordonatorii revistelor scolare, derulat de Casa Corpului Didactic (CCD) Focsani. Cursul de Jurnalism Scolar incearca sa dinamizeze cunostintele profesorilor in materie de jurnalism. Fiecare lectie are caracter aplicativ si teoretic si propune sa exerseze, printre altele, spiritul de observatie, lucrul in echipa, informarea si utilizarea corecta a limbii romane. Cadrele didactice inscrise apartin unor scoli cu mari realizari privind revistele scolii, precum scolile "Stefan cel Mare", "Anghel Saligny" sau "Nicolae Iorga" din Focsani, dar si unitati din Mera sau Vinatori. Cursul va incepe pe 9 aprilie, la sediul CCD, de la ora 9.30. (G. D.)


Work-shop pentru prescolari


Gradinita cu program prelungit nr. 2 din Focsani a organizat ieri un workshop pentru prichindei. Profesoarele Maria Chiper, Valentina Danaila, Carmen Dobre, Nadia Fotache si Vasilica Isac au confectionat obiecte cu materiale din natura si din gospodarie alaturi de cei mici. Dupa sustinerea workshop-ului, cei prezenti au vizualizat o expozitie cu jucarii haioase. (G. D.)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.