Educație

InfoEducatie

Gabriela Draghici
28 mar 2011 1069 vizualizări
Francofonia, celebrata la Scoala Stefan cel Mare

Scoala a marcat Zilele Francofoniei printr-un program complex, care a cuprins o expozitie de carte in limba franceza, cintece si poezii interpretate de elevii scolii, care au demonstrat reale calitati de interpretare si intelegere a limbii franceze. Acestia au constientizat importanta acestei limbi in contextul globalizarii, dat fiind faptul ca franceza este limba internationala pentru moda,teatru, arte vizuale, dans si arhitecura. In organizarea activitatii s-au implicat directorul scolii, Roxana Vornic, profesorii Daniela Oprea, Rica Crihana, Cerasela Stanescu, Ionut Zait si bibliotecarul unitatii, Elena Blanaru. (G. D.)


Scoala "Duiliu Zamfirescu", pe podium la volei


Echipa de volei a Scolii "Duiliu Zamfirescu" din Focsani, indrumata de profesoara Elena Sacalus, a reusit sa obtina un merituos loc trei la etapa zonala a Olimpiadei Nationale a Sportului Scolar. Capitanul echipei, eleva Ana-Maria Negrusa, a primit diploma pentru cel mai bun serviciu. Gavrila Elena, Elena Iaru, Anca Suleiman, Ana-Maria Negrusa, Irina Leica, Andreea Florea, Adina Radulescu, Diana Florea si Elena Ilie sint componentele echipei, care promit un traseu sportiv incununat de multe trofee. Etapa zonala a fost organizata la Colegiului National "B. P. Hasdeu" din Buzau, intre 17-20 martie. (G. D.)


Teatrul, oglinda realitatii la Biblioteca


Sectia pentru Tineret si Copii a Bibliotecii Judetene "Duiliu Zamfirescu" a sarbatorit vineri Ziua Internationala a Teatrului, alaturi de elevi de la Scoala "Duiliu Zamfirescu" Focsani. Indrumati de profesoara Pompilia Barbosu, micutii au descoperit frumusetea si importanta teatrului, aceasta oglinda a realitatii. Elevii clasei a VII-a B au experimentat ipostaza actorului, dar si a replicilor memorabile din capodoperele romanesti ale genului. Copiii au descoperit munca din spatele unei piese de teatru, care inseamna repetitie, empatie, sensibilitate si o dorinta de a darui adevar si frumusete celor din jur. Prin aceasta activitate, elevii au exersat si prestatia spectatorului educat. (G. D.)







În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.