Educație

Profesorii si-au licitat ieri orele

Gabriela Draghici
26 mar 2011 1369 vizualizări
Inspectoratul Scolar Judetean (ISJ) Vrancea a incercat ieri sa gaseasca o solutie cit mai avantajoasa pentru cele 82 de cadre didactice care solicitau completarea catedrei,insa au fost profesori care au plecat acasa resemnati, iar unii nici macar nu s-au prezentat.

Solicitarea de completare catedra s-a putut face pe perioada nedeterminata doar in mediul rural, iar in mediul urban, doar pe anul scolar 2011-2012. Unii profesori au beneficiat de continuitate pe orele predate si in anul scolar urmator, daca acestea au fost viabile, iar cadrele didactice si-au oferit acordul. Pentru unii insa, situatia a ramas in aer, oficialii ISJ anuntind ca vor lua legatura cu scoala in incercarea de a gasi o solutie. Un astfel de caz este cel al unei profesoare din Marasesti, care ar mai fi avut nevoie de inca doua ore pentru a-si completa catedra, iar singurele disponibile se aflau in Focsani. Restringerile de activitate anuntate pentru anul scolar urmator au fost si ele un factor important in fractionarea catedrelor. "Trebuie sa facem in asa fel incit sa nu spargem prea multe catedre, bucatele prin toate scolile, pentru ca trebuie sa ne mai gindim si la restringerile de activitate. Spre exemplu, pe urban, la fizica, avem patru posturi de rezolvat", a adus la cunostinta inspectorul de resurse umane, Cristinel Stiru. (G. DRAGHICI)






În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.