Educație

Invatatorii si profesorii de textile pierd teren la catedra

Gabriela Draghici
25 mar 2011 2001 vizualizări
61 de posturi didactice intra in restringere de activitate u cei mai afectati vor fi invatatorii, dar si profesorii de confectii textile, matematica si fizica

Inspectoratul Scolar Judetean (ISJ) Vrancea a definitivat situatia posturilor care intra in restringere de activitate incepind cu anul scolar urmator. Este vorba despre 61 de posturi, cele mai multe dintre ele incadrindu-se la invatamintul primar, urmat de cel liceal. Ca discipline afectate, vorbim, in primul rind, de invatatori, cu 18 posturi, catedra de textile/tricotaje si confectii textile, patru posturi de matematica, patru de fizica, trei de istorie si doua de limba si literatura romana. Invatatorii care urmeaza a intra in restringere de activitate sint, in cea mai mare parte, din mediul rural, insa nici scolile de la oras nu au ramas neafectate. Astfel, pe lista restringerilor de activitate se regasesc Colegiul Tehnic "Gh. Asachi" Focsani (10 posturi), Grupul Scolar "G. G. Longinescu" Focsani (7 posturi), Grupul Scolar Marasesti (5 posturi), Scoala nr. 7 Focsani (3 posturi), Scoala nr. 3 Gugesti (2 posturi) si Scoala Virtescoiu (2 posturi). In cea mai mare parte este vorba despre restringerea activitatii a cite unei catedre pe unitate de invatamint. Spre deosebire de anii trecuti, numarul catedrelor ce urmeaza a intra in restringere de activitate s-a diminuat. In anul scolar 2010-2011 spre exemplu, 66 de posturi au fost afectate de aceasta masura, dintre care 21 de invatatori, sase de matematica, patru educatoare si trei de educatie fizica si sport. Cele mai afectate unitati de invatamint au fost anul acesta cele din mediul rural. "Principalul motiv al restringerilor de activitate este acela ca populatia scolara este in scadere, numarul inscrierilor scazind cu fiecare an", ne-a spus Maria Lupu, inspector general adjunct. Definitivarea retelei scolare pe anul scolar urmator, in urma careia 15 clase de invatamint simultan vor fi desfiintate, contribuie si ea la restringerile de activitate. Pe 30 martie, Inspectoratul va afisa listele cuprinzind posturile didactice/catedrele vacante/rezervate, in baza hotaririi Consiliului de Administratie al ISJ. Pe 6 aprilie va fi definitivat si tabelul nominal cu profesoriii care vor intra in restringere de activitate. (Gabriela DRAGHICI)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.