Educație

Vestitorii cintecului popular, la festivalul Glasul ghioceilor

Mihaela Beșleagă
25 mar 2011 1639 vizualizări
25 de copii talentati din Vrancea, Galati si Bacau vor concura azi la un concurs zonal de muzica traditionala

Cintecul si portul popular vor fi sarbatorite astazi, de Buna Vestire, in cadrul Festivalului concurs pentru copii "Glasul ghioceilor", editia a treia. Ansamblul Folcloric Profesionist "Tara Vrancei" va organiza, de la ora 17.00, la Cercul Militar Focsani, concursul zonal care va reuni 25 de copii talentati din Vrancea, Galati si Bacau, cu virste cuprinse intre 8 si 15 ani. Acestia vor trece prin trei probe in cadrul concursului, si anume: interpretarea unui cintec fara acompaniament (doina sau balada), a unui cintec ritmat cu acompaniament si recitarea unei poezii din lirica populara. La final, cei mai talentati interpreti, cu portul cel mai frumos, vor fi premiati. Locurile intii, doi si trei vor primi cite 100 lei, 80 lei, respectiv 60 lei si se vor acorda si doua premii speciale, in valoare de 30 lei fiecare. Toti copiii vor primi diplome de participare la acest concurs care ii apropie de datinile, cintecul si portul strabun. "Vrem sa ne bucuram impreuna cu parintii si bunicii de vestitorii primaverii, ai florilor, ai cintecului. Acest festival concurs isi doreste sa duca mai departe cintecul stramosesc si sa sadeasca in inima copiilor dragostea si respectul fata de traditiile populare", ne-a spus Maria Murgoci, directorul Ansamblului Folcloric "Tara Vrancei". Festivalul este organizat in parteneriat cu Centrul Judetean pentru Promovarea Culturii Traditionale, Artelor si Meseriiilor Vrancea. De 1 Iunie, Ziua Copilului, "Tara Vrancei" pregateste un nou concurs, de aceasta data de coregrafie si dans popular destinat prescolarilor, intitulat "Opincuta". (Mihaela BESLEAGA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.