Educație

Burse si premii pentru uniristi

Gabriela Draghici
23 mar 2011 1183 vizualizări
Eleva Irina Carnariu, care ne va reprezenta la Nationala de Limba Germana Moderna, este cistigatoarea unei burse de studiu in Germania

Primavara, uniristii isi numara... olimpicii. Elevele Irina Carnariu (clasa a IX-a B) si Ioana Tudose (clasa a XII-a B), pregatite de profesoara Iulia Laura Pogan, s-au calificat la Faza Nationala a Olimpiadei de Limba Germana Moderna, care va avea loc la Baia Mare, in intervalul 15-21 aprilie. Irina Carnariu este in acelasi timp si cistigatoarea unei burse de studiu in Germania, in perioada 18 iunie-9 iulie, oferita de Agentia Nationala pentru Programe Europene Scolare. Bursa face parte din programul de premiere pentru promovarea elevilor straini care cunosc limba germana. Unirista va lua parte alaturi de alti elevi bursieri din tara la cursuri de limba, cit si de cultura si civilizatie germana. Acestia vor fi cazati la familii gazda si vor asista la cursuri din scolile germane. Scopul acestei burse, pe linga recunoasterea meritelor deosebite ale elevei, este si cunoasterea unei regiuni din Germania, familiarizarea cu problemele ei sociale, economice, culturale si politice, dar si contactul direct cu limba germana, cu oamenii, traditiile si obiceiurile lor. Uniristii s-au remarcat in zeci de olimpiade si concursuri scolare anul acesta. 21 de elevi de la "Unirea" au participat duminica, 20 martie, la Festivalul National de cintec francez de la Buzau, "Francochanson". Cele trei trupe participante ale colegiului au reusit sa obtina patru premii. Este vorba despre trupa Les Piafs (elevi ai clasei a XI-a F) "" premiul I la sectiunea grup vocal, trupa Les Matheux (elevi ai claselor a XI-a E si a XI-a A) "" premiul pentru originalitate si mentiune la sectiunea de grup vocal si trupa NON (elevi ai clasei a XI-a F) "" mentiune la sectiunea grup vocal. (G. DRAGHICI)





În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
, acum 739371 zile, 14 ore, 50 minute, 41 secunde
sunt multi copii buni si de la alte licee, nu numai de la Unirea, de ce nu publicati intrega lista cu olimpiade ??!!
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.