Educație

InfoEducatie

Gabriela Draghici
22 mar 2011 1511 vizualizări
Cuzistii se pregatesc de olimpiade

Primavara plina de reusite pentru elevii Colegiului National "Al. I. Cuza" din Focsani. La olimpiadele desfasurate simbata, 19 martie, s-au calificat cinci elevi care ne vor reprezenta judetul la etapele nationale de istorie, religie, geografie si biologie. Cei cinci olimpici sint Eliza Nedelcu si Andra Stanescu (clasa a XI-a, istorie), Adela Rovenschi (clasa a IX-a, religie), Gabriela Angheluta (clasa a IX-a, geografie) si Dragos Sion (clasa a XII-a, biologie). Tot in acest weekend, la concursul interjudetean Francochanson, desfasurat la Buzau, cuzistii Thalida Trofin si Aurelia Chirazi au obtinut fiecare cite o mentiune. In total, la toate olimpiadele judetene, elevii Colegiului "Cuza" si-au adjudecat 26 de premii I, 24 de premii II, 14 premii III si 73 de mentiuni. (G. D.)


"Sa fim buni crestini"


La sfirsitul saptaminii trecute, elevii de la Centrul Scolar pentru Educatie Incluziva "Elena Doamna" din Focsani i-au gazduit pe elevii claselor V-VII de la Scoala "Nicolae Iorga", in cadrul unei noi etape din cadrul proiectului "Sa fim buni crestini". Indrumati de profesori si preotul scolii, cei mici au realizat si prezentat o expozitie de desene tematice, au dat glas recitarilor unor poezii despre primavara, in pragul sarbatorii Invierii Domnului. La activitatea coordonata de profesoara de religie Didina Enache, profesoara Liliana Nitu si bibliotecara Adriana Maciuca, elevii scolii din Sud au aplaudat indelung prestatia copiilor de la CSEI, apoi au vizitat scoala gazda. (G. D.)






În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.