Educație

InfoEducatie

Gabriela Draghici
19 mar 2011 916 vizualizări
Saptamina francofoniei la Scoala Vinatori

Scoala Vinatori a marcat Ziua Internationala a Francofoniei, celebrata pe 20 martie, cu o serie de activitati menite sa trezeasca interesul elevilor nu doar pentru limba franceza ca instrument de comunicare, ci si pentru civilizatia franceza. Activitatea finala a proiectului, derulat in perioada 13-17 martie, a avut loc la Caminul Cultural, cu invitati din Buzau si Galati. In cadrul proiectului a fost organizat si un concurs de creatie literara, desene si fotografie pe teme francofone, cu participanti din 19 judete. (G. D.)


Teatrul Municipal va invita la "Sarbatoarea poeziei"


Ziua Mondiala a Poeziei va fi marcata de Teatrul Municipal "Mr. Gh. Pastia" printr-o adunare a iubitorilor de poezie, care va avea loc luni, 21 martie, in foaierul teatrului. Intitulat "Sarbatoarea poeziei", evenimentul va culmina cu atelierul de creatie "Poezia in cotidian", la care vor participa elevi si studenti vrinceni si actrita Paula Grosu. Pina nu demult, consacrata a fi numai Ziua eliminarii discriminarii rasiale, ziua de 21 martie a fost proclamata si Ziua mondiala a poeziei. Scopul principal al acestei actiuni, intreprinse de UNESCO, a fost de a sprijini diversitatea lingvistica prin intermediul poeziei. (G. D.)


Cereri solutionate pentru intregirea catedrei


In sedinta Consiliului de Administratie al ISJ de miercuri, 16 martie, inspectorii scolari au decis ca noua cereri de intregire a catedrei sa fie solutionate. Este vorba despre cadrele didactice titulare in doua sau mai multe unitati de invatamint/specializari, care doresc sa se transfere intr-o singura unitate de invatamint/specializare. Luni, 21 martie, va fi afisata lista orelor, catedrelor vacante/rezervate pentru solutionarea completarilor de norma didactica in alte unitati de invatamint. In intervalul 22-23 martie, profesorii care au catedra incompleta de minim noua ore isi vor putea inregistra cererile de completare pentru anul scolar 2011-2012. Deciziile finale vor fi comunicate pe 29 martie. (G. D.)



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.