Educație

Incepe lupta pentru gradatiile de merit!

Gabriela Draghici
17 mar 2011 1172 vizualizări
Profesorii pot incepe sa-si completeze fisele pentru obtinerea gradatiilor, postate pe site-ul ISJ, http://isjvn.vn.edu.ro/noutati/. Pina pe 11 aprilie, candidatii le pot descarca si completa in vederea depunerii dosarului.

Consiliul de Administratie a ISJ va analiza dosarele, urmind ca pe 12 mai sa fie aprobata lista cu punctajele acordate in urma evaluarii. Profesorii nemultumiti pot depune contestatii in intervalul 16-18 mai. Validarea rezultatelor finale se va realiza pe 26 de mai, urmind ca Ministerul Educatiei sa emita tabelul cu cei care primesc gradatii de merit. Beneficiarilor li se va aloca 25% din salariu pe o perioada de cinci ani. (G. D.)


Ziua Internationala a Poeziei, la Biblioteca


Biblioteca Judeteana "Duiliu Zamfirescu" marcheaza Ziua Internationala a Poeziei printr-o lansare de carte. Luni, 21 martie, de la ora 11.00, Sala de lectura va gazdui lansarea volumului de poezie "Lacrima iubirii" (Gheorghe Andrei Neagu, editura Rawexmoms, Bucuresti 2010). Gheorghe Neagu este fondator al publicatiilor Jurnal de Vrancea, Gazeta Vrinceana, Oglinda Moldovei si Oglinda literara, si presedinte al Asociatiei Culturale "Duiliu Zamfirescu", detinator al unor premii pentru literatura. "O calatorie mai curind intr-un tinut in care inlauntrul coloreaza exteriorul cu penelul inmuiat in metaforele si argumentele versului", prefateaza cartea criticul literar Marius Chelaru. Lansarea va fi urmata de un moment poetic realizat de elevii cuzisti, sub coordonarea profesoarelor Ana-Maria Cornila Norocea si Melania Patrascanu. Sectiile bibliotecii pregatesc expozitii de carte din lirica internationala. (G. D.)


O eleva ne reprezinta la olimpiada nationala de Tehnologii


Ionela Ursu, eleva in clasa a XI-a D la Colegiul Tehnic "Gh. Asachi" ne va reprezenta judetul la faza nationala a olimpiadei la disciplinele din aria curriculara Tehnologii, profil servicii. Proba scrisa a etapei judetene s-a desfasurat pe 12 martie la Colegiul Tehnic "V. D. Cotea", iar proba practica la Colegiul "Mihail Kogalniceanu". De altfel, aceeasi eleva a obtinut mentiune la faza judeteana a concursului "Alege! Este dreptul tau!", pe teme legate de protectia consumatorului. (G. D.)


Seminar regional pentru proiectul "Vreau sa muncesc!"


Inspectoratul Scolar Judetean (ISJ) Vrancea a gazduit ieri un seminar regional la care au participat inspectori de specialitate din judetele Braila, Galati, Buzau, Constanta si Tulcea. Scopul intilnirii a fost analiza instrumentelor utilizate in anchetele de teren asupra absolventilor de invatamint profesional si tehnic, promotia 2009, derulate de Centrul Judetean de Resurse si Asistenta Educationala (CJRAE). Ancheta de teren, derulata la sase si 12 luni de la absolvire, monitorizeaza insertia socio-profesionala a absolventilor. Proiectul "Vreau sa muncesc!" este finantat prin fonduri europene atrase de CJRAE. (G. D.)




În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.