Educație

Profesorul Vasile Grapa paraseste Inspectoratul Scolar

Camelia Stănilă
7 feb 2006 1572 vizualizări
Inspectorul responsabil cu personalul didactic si-a depus demisia vinerea trecuta. In locul lui se preconizeaza a fi numit profesorul de matematica Cristinel Stiru.

Inspectorul responsabil cu evidenta personalului didactic, profesorul de istorie Vasile Grapa, a parasit ieri Inspectoratul Scolar Judetean, dupa ce vineri si-a depus demisia pe masa inspectorului general Danut Popoiu. Desi era vorba sa ramina in ISJ pina la sfirsitul saptaminii, pentru a-si preda atributiile, Vasile Grapa a preferat sa-si paraseasca postul cit mai curind, cel mai probabil din cauza problemelor de sanatate. Inspectorul s-a ocupat de repartizarea cadrelor didactice in judet inca din anul 2000, sarcina care l-a solicitat foarte mult in ultima vreme. Surse din cadrul Inspectoratului Scolar spun ca Vasile Grapa a vrut sa-si depuna demisia inca din vara anului trecut, insa inspectorul general Danut Popoiu l-a rugat sa mai ramina in ISJ, datorita faptului ca problemele legate de mobilitate erau in plina desfasurare. Incercarile noastre de a-l contacta ieri pe inspectorul Vasile Grapa, pentru a ne putea oferi lamuri legate de plecarea sa destul de precipiata de la ISJ, s-au soldat cu un esec, acesta neraspunzind pina aseara la telefonul mobil. Totusi, unele surse leaga plecarea inspectorului Vasile Grapa si cu unele presiuni politice, fapt neconfirmat oficial intrucit acesta nu a raspuns la telefon. Deocamdata, pentru inlocuirea lui Vasile Grapa se vehiculeaza un singur nume, cel al profesorului de matematica Cristinel Stiru, de la Colegiul National "Unirea", coleg de cancelarie si amic cu inspectorul scolar general. Cu siguranta, acesta va avea un ajutor in informaticianul Flori Vrinceanu, care in ultimii ani s-a familiarizat destul de mult cu problema repartitiei catedrelor din invatamint. Sefii din invatamint vor trebui insa sa definitiveze cit de curind structura de personal, avind in vedere importanta acestui compartiment. Dupa cite se pare, anul 2006 va fi unul al "cutremurelor" in ISJ Vrancea. Primul post vizat pare a fi cel legat de management, care la ora actuala este impartit intre inspectorii Neculai Florea si Ion Dumitrache. De asemenea, circa jumatate din mandatele inspectorilor de specialitate expira in acest an, fapt care va determina destule mutatii in organigrama institutiei. Nu trebuie neglijat nici concursul pentru inspector general adjunct, care va avea loc peste citeva saptamini.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.