Educație

InfoEducatie

Ziarul de Vrancea
15 mar 2011 974 vizualizări
Premii pentru cele mai frumoase poezii dedicate mamei

Concursul de creatie literara "Mama-universul meu iubit!" initiat de Sectia pentru Copii si Tineret a Bibliotecii Judetene "Duiliu Zamfirescu" si hypermarket-ul Carrefour si-a desemnat cistigatorii. 86 de copii si-au exprimat dragostea pentru mama in versuri si proza, iar cinci dintre cele mai frumoase creatii literare au fost premiate vineri, 11 martie, in incinta hypermarket-ului. Cistigatorii care au scris cele mai frumoase texte de dragoste pentru mamicile lor sint Adela Rovenschi de la Colegiul National "Al. I. Cuza", Andreea Grigorica si Bianca Rusu, eleve ale Scolii "Duiliu Zamfirescu", Doru Nastase de la Centrul de Zi "Danut" Brosteni si Saftica Vasile, eleva a Scolii nr. 1 Biliesti. "Lucrarile au dovedit ca acest subiect, mama, este cel mai creativ si sensibil pentru copii, toti dovedind talent si originalitate. Chiar exista copii talentati in judetul nostru, iar Biblioteca incearca sa-i incurajeze si promoveze pe cei care vor fi, cu siguranta, scriitorii vrinceni de miine!", s-a exprimat Margareta Tatarus, coordonator al Sectiei pentru Copii si Tineret. (G. D.)


Parteneriat francofon intre Dumitresti si Vinatori


Elevii de la Grupul Scolar Grigore Gheba Dumitresti si cei de la Scoala cu clasele I-VIII Vinatori deruleaza in parteneriat proiectul educational «La Roumanie, le pays francophone». «Scopul acestui proiect a fost de cultivare a interesului pentru limba, cultura si civilizatia franceza. Prima activitate in cadrul proiectului "La Roumanie , le pays francophone" a avut loc la Grupul Scolar Grigore Gheba Dumitresti, proiectul urmind a se desfasura de-a lungul intregii saptamini si va cuprinde excursii, vizionari ale filmului "Le petit prince" dupa Antoine de Saint Exupery, concursuri gastronomice, expozitii de fotografie si desene, iar ca incheiere se va derula un moment artistic, cind se vor inmina diplome si adeverinte de participare », transmit cei de la Grupul Scolar Grigore Gheba din Dumitresti. (I. C.)


Campanie de informare, demarata de OPC


Ziua Mondiala a Drepturilor Consumatorilor va fi celebrata de angajatii Comisariatului Judetean pentru Protectia Consumatorilor (CJPC) astazi prin mai multe actiuni mai ales cu rol informativ. La ora 10.00 la Colegiul Edmond Nicolau va avea loc concursul "Alege! Este dreptul tau!", faza judeteana. Pe toata durata zilei comisarii vor merge in supermarketuri si vor distribui fluturasi cu informatii despre drepturile cetatenilor in calitate de consumatori. CJPC isi propune ca prin aceste activitati sa constientizeze populatia cu privire la pericolele care se ascund de multe ori in spatele produselor si serviciilor oferite de comercianti. (S. T.)



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.