Educație

In urma contestatiilor, inca un profesor a primit titularizare

Gabriela Draghici
11 mar 2011 1722 vizualizări
Din cei 13 dascali care au depus contestatii, sperind ca vor obtine titularizare, doar unul a primit aviz favorabil

Consiliul de Administratie (CA) al ISJ Vrancea a analizat ieri contestatiile depuse de profesorii care voiau sa se titularizeze incepind cu anul scolar viitor. Un singur caz a fost validat, al Roxanei Petrescu, invatatoare la Scoala Slobozia Bradului. 14 profesori au depus contestatii pina miercuri impotriva deciziei CA, dintre care unul si-a retras-o inainte de a fi reanalizata. Lucrurile sint destul de simple, explica oficialii ISJ, iar cele patru conditii care trebuiau sa fie indeplinite cumulativ si-au spus cuvintul. A existat insa o eroare din partea conducerii scolii de la Slobozia Bradului, care nu si-a dat seama ca doua dintre cadrele didactice nu au ocupat postul in sedinta publica conform instructiunilor, ci au fost repartizate in comisia paritara. "La Slobozia Bradului existau cinci cadre didactice, invatatori, care au solicitat titularizare, existind pentru anul scolar 2011-2012 doar patru posturi. Conducerea scolii a ierarhizat in ordinea descrescatoare a notelor, dind aviz initial primelor patru cu cele mai mari medii. Doua din aceste cadre didactice nu au ocupat postul in sedinta publica asa cum precizeaza instructiunea nr. 3 de aplicare a art. 253 din Legea 1/2011, ci au fost repartizate in comisia paritara. Astfel, nu au fost validate in Consiliul de Administratie al ISJ. In aceste conditii, indeplinind conditiile din instructiunile mai sus-amintite, cel de-al cincilea cadru didactic a admis contestatia si a validat titularizarea", ne-a explicat Cristinel Stiru, inspectorul scolar de management al resurselor umane. Inspectorul general Stan Rogoz a asigurat ca cererile au fost reanalizate in cele mai mici detalii. "Le-am analizat pe fiecare in parte si restul nu au fost fondate", a declarat acesta. La analiza initiala a Consiliului de Administratie din cadrul ISJ, din cele 103 de cereri de titularizare depuse, doar 49 au primit aviz favorabil, 10 fiind respinse de CA al ISJ, in timp ce restul de 44 de cereri au fost invalidate de CA al unitatilor de invatamint unde au fost solicitate posturile de titular. (Gabriela DRAGHICI)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.