Educație

Pentru liceenii vrinceni care vor sa studieze in afara: Incepe Tirgul International de Universitati

Gabriela Draghici
10 mar 2011 878 vizualizări
Intre 12-17 martie viitorii studenti vrinceni pot alege una din ofertele universitatilor din strainatate u cea mai spectaculoasa oferta vine din Danemarca, unde scolarizarea este gratuita, studiile fiind finantate de guvernul danez u aici, de altfel, CL Focsani ajuta sa se intretina o studenta cu venituri reduse, dar cu rezultate bune la invatatura

Elevii vrinceni din ultimul an de liceu care tintesc la "studii inalte" in strainatate, au oportunitatea sa ia contact direct cu universitati din Europa. In decursul anilor, multi liceeni de nota zece din judet au ales sa studieze in strainatate. Un exemplu elocvent este Alice Cirjan, masterand la Finante Corporative si Afaceri Interne si Internationale, din cadrul Universitatii Aarhus din Danemarca. Focsaneanca a solicitat sprijin financiar din partea Consiliului Local pentru a putea urma cursurile acestei universitati. Iar ea nu este singurul exemplu de fosti elevi din Vrancea plecati la studii in afara. Astfel, si tinerii vrinceni pot participa la evenimentul educational din aceasta luna care se desfasoara in marile orase din Romania. A saptea editie a Tirgului International de Universitati va incepe in Bucuresti, 12-13 martie, apoi in Timisoara pe 15 martie si in Iasi pe 17 martie. Anual, peste 100 de institutii educationale, din peste 20 de tari, vin sa interactioneze direct cu tinerii interesati de studii internationale. La editia de primavara a Romanian International University Fair (RIUF) 2011, vizitatorii vor avea acces la informatii detaliate privind modalitatile prin care studiile in strainatate devin la fel de accesibile financiar precum cele din Romania, prin programele de burse si imprumuturi oferite de institutiile internationale. De departe, cea mai impresionanta oferta vine din Danemarca, unde scolarizarea este gratuita. Absolventii nu au nici o obligatie fata de guvernul danez si se pot intretine singuri lucrind in regim part-time. In Olanda insa, studentii au oportunitatea de a studia intr-o maniera mult mai practica, accentul punindu-se pe multiculturalitate. In Marea Britanie, odata admis la o universitate de stat, un student roman isi poate finanta taxele de scolarizare pentru licenta printr-un imprumut guvernamental. Studentul trebuie sa pastreze un standard academic inalt si sa ramburseze imprumutul, esalonat, dupa absolvire. Conditii de finantare extrem de avantajoase sint oferite de Franta si Germania. (Gabriela DRAGHICI)




În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.