Educație

InfoEducatie

Gabriela Draghici
10 mar 2011 885 vizualizări
A doua sansa pentru viata pentru copiii infectati cu HIV

A treia intilnire din cadrul proiectului "A doua sansa pentru viata", initiat de Colegiul National "Al. I. Cuza", in parteneriat cu Sectia pentru Copii si Tineret a Bibliotecii Judetene "Duiliu Zamfirescu" si DGASPC, va avea loc azi, de la ora 17.30. Sectia pentru Copii si Tineret va gazdui activitatea care se adreseaza tinerilor infestati cu HIV de la Centrul "Sf. Maria" din Golesti. Barierele de comunicare si relationare vor fi doborite de povestile, filmele si cintecele la chitara si orga pe care acestia le vor sustine, alaturi de multe alte activitati educative si recreative. De asemenea, Carrefour va intregi bucuria tinerilor oferindu-le daruri de primavara. Proiectul isi propune constientizarea importantei voluntariatului pentru comunitate si implicarea activa in ajutarea unei categorii defavorizate, precum si obtinerea unor efecte psihologice pozitive asupra tinerilor de la centrul din Golesti. (G. D.)


114 elevi au pierdut bursa "Bani de liceu"


Zeci de elevi din judet, beneficiari ai programului "Bani de liceu", au pierdut ajutorul financiar din cauza absentelor de la scoala. Potrivit ultimei situatii centralizate de Inspectoratul Scolar Judetean (ISJ) Vrancea, 114 elevi au pierdut pina acum bursa sociala, dintre care 14 in ultima luna. Asta pentru ca au acumulat mai mult de 20 de absente nemotivate. Liceele in care s-a inregistrat cel mai mare absenteism sint Colegiul Tehnic "Gh. Bals" Adjud si Colegiul Tehnic Auto "Traian Vuia" Focsani. Pe lista "chiulangiilor" sint si elevii de la Colegiul Tehnic "Valeriu D. Cotea", Grupul Scolar Dumitresti, dar si Colegiul Tehnic "Edmond Nicolau". (G. D.)


Un an de actiuni anti-drog la Colegiul Tehnic "Ion Mincu"


Colegiul Tehnic "Ion Mincu" a devenit singura unitate din judet recompensata pentru actiunile anti-drog desfasurate in cursul anului scolar 2009-2010. Unitatea scolara a fost certificata de Comisia Europeana in urma implicarii voluntare pentru sustinerea initiativei europene de prevenire a consumului de droguri. Sub indrumarea profesoarelor Florentina Ciomaga si Gabriela Bardas, 15 elevi voluntari au desfasurat activitati cu privire la necesitatea prevenirii consumului de droguri, organizind dezbateri bilunare, activitati de promovare a unui stil de viata sanatos si jocuri de rol interactiv. (G. D.)



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
, acum 739392 zile, 13 ore, 51 minute, 13 secunde
Inca mai e drum lung pana se va intra in legalitate. Sunt licean in Focsani si la noi se lipseste pe ruptelea, dar nu se pun absente-n catalog, asa ca , pe criza asta, chiulangiii se bucura de burse, citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.