Educație

Info educatie

Gabriela Draghici
5 mar 2011 1355 vizualizări
Mini stiri din invatamintul vrincean

"Hai pe net!" la Biblioteca


Campania nationala "Hai pe net!", desfasurata intre 27 februarie-5 martie, s-a incheiat joi cu un eveniment care a avut loc la Sala multimedia a Bibliotecii Judetene "Duiliu Zamfirescu". Protagonistii au fost 15 copii de la Centrul Danut Brosteni, care au invatat de la prietenii lor mai mari tainele calculatorului si internetului. Sase elevi voluntari de la Colegiul "Al. I. Cuza" i-au invatat pe pitici cum sa comunice on-line, sa-si creeze conturi de e-mail si de messenger pentru a putea coresponda. Copiii au recunoscut ca multi nu au calculator acasa si au fost incintati de ideea de a putea comunica la distanta. Salile multimedia de la biblioteca au fost desemnate telecentre in campania alfabetizare digitala "Hai pe net!". (G. D.)


"Cartea albinutelor in rime si culori" la Gradinita nr. 17


Prichindeii Grupei pregatitoare Step by Step a Gradinitei nr. 17 au lansat joi volumul "Cartea albinutelor in rime si culori", realizat chiar de ei. Mamicile si bibliotecarele au fost rasfatate cu poezii, cintece si dansuri in cinstea zilei de 8 Martie si toti cei prezenti au ascultat "Legenda Martisorului". Inedita lansare a cartii s-a desfasurat in cadrul parteneriatului educational "In lumea minunata a cartilor", incheiat intre Gradinita cu program prelungit nr. 17 si Sectia pentru Copii si Tineret a Bibliotecii Judetene. (G. D.)


Copiii de la "Elena Doamna" daruiesc martisoare


Sediul Casei Corpului Didactic va gazdui luni, de la ora 11.00, expozitia de martisoare "Spectacolul primaverii", organizata de Centrul Scolar pentru Educatie Incluziva "Elena Doamna". Zeci de copii cu cerinte speciale, dar si cei din scolile normale au participat la confectionarea martisoarelor, care vor fi daruite tuturor celor prezenti la activitate. La minutiosul act al crearii au participat si parinti ai elevilor cu cerinte special si elevi de la Scoala "Nicolae Iorga", Centrul de Zi Danut din Brosteni, Scoala Pitulusa si Palatul Copiilor. (G. D.)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.