Educație

Profesorii pornesc in cursa pentru obtinerea gradatiilor de merit

Gabriela Draghici
3 mar 2011 1328 vizualizări
Acestea se acorda pentru 16% din posturile didactice din judet si reprezinta 25% din salariul beneficiarului

Cele mai merituoase cadre didactice vrincene isi pot pregati dosarele daca doresc sa obtina o gradatie de merit pentru urmatorii cinci ani, incepind cu 1 septembrie 2011. Metodologia de desfasurare a concursului de acordare a acestei premieri nu s-a modificat fata de anii trecuti, gradatia reprezentind 25% din salariul de baza al beneficiarului. Gradatiile de merit se acorda pentru 16% din posturile didactice existente la nivelul Inspectoratului Scolar. In situatia in care personalului didactic, didactic auxiliar si cel de conducere, inclusiv celui din cluburile sportive scolare si din palatele copiilor si elevilor i se modifica locul de munca, acesta isi pastreaza gradatia de merit. Depunerea dosarelor incepe in 15 martie, iar etapele parcurse pina la decizia finala dureaza jumatate de an, de abia in iulie cadrele didactice urmind sa afle daca au cistigat sau nu o astfel de bonificatie la salariu. Pentru acordarea gradatiilor de merit, profesorii trebuie sa aiba in vedere patru criterii. Astfel, se tine cont de rezultatele deosebite, materializate cu progresul elevilor, precum rezultatele la bac sau la teze. Al doilea criteriu priveste performantele deosebite in inovarea didactica, precum realizarea de metodologii, ghiduri, lucrari stiintifice. Ultimele doua criterii se refera la participarea la proiecte si cresterea prestigiului unitatii de invatamint.

Calendarul desfasurarii concursului pentru acordarea gradatiilor de merit, sesiunea 2011 este urmatorul:

- 1-15 martie: detalierea punctajelor aferente criteriilor de catre comisia paritara la nivelul Inspectoratului Scolar Judetean (ISJ).

- 15 martie-11 aprilie: depunerea dosarelor care contin documentele justificative privind activitatea cadrului didactic, la registratura ISJ.

- 12-20 aprilie: analiza dosarelor de catre inspectorul de specialitate, cu consultarea consiliului consultativ, si elaborarea raportului referitor la activitatea candidatului in specialitate.

- 27 aprilie-6 mai: verificarea dosarelor de catre comisia de coordonare a concursului.

- 27 aprilie-6 mai: verificarea dosarelor de catre reprezentantii federatiilor sindicale reprezentative din invatamint.

- 10-12 mai: consiliul de administratie al ISJ aproba lista cuprinzind punctajele acordate in urma evaluarii.

- 13 mai: afisarea listei la avizierul ISJ.

- 16-18 mai: depunerea contestatiilor asupra punctajului acordat.

- 19-23 mai: rezolvarea contestatiilor de catre comisie.

- 26 mai: validarea rezultatelor finale ale concursului de catre consiliul de administratie al ISJ si afisarea acestora.

- 29 iulie: emiterea ordinului ministrului Educatiei. (G. DRAGHICI)



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.