Educație

Toti copiii merg la scoala in Vrancea

Gabriela Draghici
2 mar 2011 1632 vizualizări
O noua meserie, cea de mentor pentru copii cu dizabilitati, isi va gasi locul in Codul Ocupatiilor din Romania u acesta este scopul proiectului Toti copiii merg la scoala , implementat si in Vrancea

Proiectul "Toti copiii merg la scoala", derulat de Asociatia "Idei pentru viitor", a fost lansat la Sinaia in perioada 25-27 februarie. La eveniment au participat zeci de reprezentanti ai Inspectoratelor Scolare, ai Directiilor Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului, precum si specialisti din scolile speciale din tara. Din echipa vrinceana au participat inspectorul Ion Ionascu si Valerica Bojoiaca, sef Serviciu Evaluare a Persoanei cu Handicap de la Protectia Copilului. Implementat in perioada noiembrie 2010-octombrie 2012, in parteneriat cu Primaria Hirsova, proiectul are ca obiectiv sprijinirea integrarii sociale pe termen lung a elevilor cu dizabilitati si a celor cu probleme de adaptare la programul scolar. Oferta proiectului consta in instruirea a 400 de persoane care vor deveni facilitatori in procesul de socializare al copiilor, care vor acorda in final 120.000 de ore de asistenta pentru 2.400 de copii cu dizabilitati. Copiii beneficiari se vor bucura, printre altele, si de locuri in tabere de vara. "Vrem sa le oferim copiilor cu dizabilitati o sansa sa se joace in siguranta, sa se integreze in societate si, foarte important, sa-i intrebam cu cine vor sa se joace. Combaterea excluziunii sociale si a inegalitatii de sanse reprezinta un obiectiv pe termen lung asumat prin proiect, care va conduce la o atitudine sociala pozitiva", a declarat Constantin Cernat, managerul proiectului. Un rol important il va avea platforma virtuala, de e-learning, adaptata celor cu dizabilitati. Un alt aspect inovator va fi reprezentat de tehnologia video 3D, ce va fi implementata prima data in educatia copiilor cu dizabilitati din Romania. Judetele in care se va implementa proiectul finantat din fonduri europene sint Vrancea, Buzau, Prahova, Galati, Braila, Tulcea, Constanta si Ialomita. In cadrul conferintei au fost organizate o serie de ateliere de lucru pe teme privind nevoile si problemele cu care se confrunta personalul implicat in prevenirea abandonului scolar in lucrul cu copiii si parintii acestora. Specialistii prezenti la conferinta au adus in discutie si problema dialogului cu parintii copilului cu dizabilitati. (G. DRAGHICI)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.