Educație

Festival literar, Serile de poezie de la Negrilesti...

Ziarul de Vrancea
19 feb 2011 1014 vizualizări
Cele mai bune carti aparute de-a lungul unui an vor fi premiate in luna mai

Liga Scriitorilor Vrinceni trece hotarit la treaba. Chiar daca si-au reluat activitatea de scurt timp, scriitorii vrinceni care fac parte din liga au demarat pregatirea primei editii a Festivalului Literar "Serile de poezie de la Negrilesti". Judetul nostru va gazdui primul Festival Literar care va avea loc pe plaiurile Vrancei Arhaice, in perioada 28-29 mai 2011. Organizatorii, Liga Scriitorilor Vrinceni, in colaborare cu Directia pentru Cultura Vrancea si filiala din Bacau a Uniunii Scriitorilor din Romania isi propun sa descopere, sa promoveze si sa premieze cele mai bune carti aparute de-a lungul unui an: proza, poezie, eseu. Volumele vor fi jurizate de catre prozatorii Culita Usurelu si Gheorghe Mocanu, poetii Virgil Panait si Calistrat Costin si critici literari. "Vor fi trei premii pentru proza, poezie si eseu, acordate celor mai bune volume aparute in anul care precede festivalul. In felul acesta vom promova si vom sustine, timp de un an, trei scriitori care au deja un palmares bogat sau sint debutanti, dar care aduc un suflu nou in literatura", ne-a spus Culita Usurelu, presedintele Ligii Scriitorilor Vrinceni. Marele premiu va fi acordat de Uniunea Scriitorilor din Romania, filiala Bacau, al carei presedinte, poetul Calistrat Costin, si-a manifestat disponibilitatea de a fi alaturi de vrinceni cu sufletul, dar si cu fapta. "Este un lucru extraordinar ce vor sa faca membrii Ligii Scriitorilor Vrinceni, din care fac parte cel putin trei scriitori membrii ai Uniunii Scriitorilor din Romania, scriitori de mare talent care, alaturi de ceilalti membri ai ligii, ridica stacheta si dau prestigiu acestei manifestari culturale", a spus Calistrat Costin. Prima seara va fi dedicata poeziei in general si poetului negrilestean Dumitru Pricop in special. Intilnirea va avea loc in zona mirifica a comunei Negrilesti, acolo unde poezia, literatura, cultura in general sint la ele acasa. A doua zi va avea loc decernarea premiilor in prezenta iubitorilor de literatura, dar si a oaspetilor asteptati cu drag in Vrancea. Comitetul de actiune, format din Culita Usurelu, Petre Abeaboeu si Gheorghe Mocanu, asteapta sa fie contactati de catre condeierii cu aparitii editoriale in 2010 la numerele de telefon 0237/676852; 0744/591544/ sau la adresele de e-mail salonul.literar@gmail.com; salonul.literar@uahoo.com. Va reamintim ca Liga Scriitorilor Vrinceni a luat fiinta in anul 1998, printre membrii fondatori aflindu-se nume importante ale scrisului vrincean: Dumitru Denciu, Virgil Panait, Corneliu Fotea, Culita Usurelu, fiind reactivata la inceputul acestui an. Liga are statut juridic, dar si o revista "Salonul Literar" care ii asteapta pe cei talentati, care scriu si doresc sa se afirme, sa treaca pragul redactiei. (Janine VADISLAV)



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
, acum 739399 zile, 2 ore, 37 minute, 4 secunde
Initiatorilor le doresc rabdare si perseverentza, rezultatele nu au cum sa intirzie, in ciuda circotelilor si a circotasilor !!!
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.