Educație

Proiect cu grant cistigat de Scoala nr. 2 Marasesti

Gabriela Draghici
18 feb 2011 1323 vizualizări
Este vorba despre 15,000 de lei, suma oferita de Fundatia Centrul Educatia 2000 A

Scoala nr. 2 Marasesti este singura unitate din judet cistigatoare a unui grant in valoare de 15.000 de lei, in cadrul proiectului "Parteneriat pentru educatie. Granturi pentru scoli aflate in dificultate". Grantul este oferit de Fundatia Centrul Educatia 2000 A si finantat de Fundatia Soros Romania. Fundatia a anuntat in urma cu o luna o selectie de proiecte care vizau scolile aflate in dificultate din toata tara. 100 vor fi finantate anul acesta, printre care si proiectul "Scoala, familia care-mi lipseste", cel al Scolii nr. 2 Marasesti. Asta desi competitia a fost strinsa si peste 750 de scoli din tara si-au depus proiectele, printre care si Scolile Racoasa, Chiojdeni, Movilita si Timboiesti din Vrancea. Proiectul Scolii nr. 2 Marasesti se adreseaza copiilor cu parinti plecati in strainatate sau copiilor cu parinti someri. "Am aflat din Ziarul de Vrancea de concursul de granturi si ne-am hotarit sa incercam. Am scris proiectul in citeva zile, cu ajutorul colegilor. Avem deja experienta unui proiect Phare care viza grupurile dezavantajate, iar acesta este o alternativa pentru copiii cu parinti someri sau plecati in strainatate", ne-a declarat directorul scolii, Mirela Novetschi. Proiectul "Scoala, familia care-mi lipseste" se va derula in perioada 1 martie-31 octombrie 2011 si se va ocupa de 40 de copii. Din activitatile propuse de echipa se numara "Scoala de vara", unde copiii vor beneficia si de o masa calda la sfirsitul programului. De altfel, acestia vor avea parte si de o excursie gratuita pe care parintii nu si-o pot permite. Totodata, pentru copiii cu parintii plecati in strainatate, scoala va organiza consultari cu tutorii legali pentru a discuta despre nevoile emotionale ale copiilor. (Gabriela DRAGHICI)






În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
, acum 739398 zile, 18 ore, 16 minute, 38 secunde
In spranta (desarta) ca tiganii vor prinde radacini doar in Romania si nu vor fi precum scaietii aia din deserturi care se plimba in functie de vant, UE tot pompeaza bani in zone citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.