Educație

Elevii plictisiti de profesori semneaza condica prin baruri

Dan Chiriac
17 feb 2011 1593 vizualizări
Liceenii au fost gasiti la lectia de sorbit cu talent o cafea, un suc sau chiar la o bere de politistii de proximitate, care au organizat ieri o noua razie pe linia combaterii absenteismului scolar si consumului de alcool de catre minori.

Cei care au fost gasiti in baruri vor fi dati pe mina profesorilor si a Inspectoratului Scolar Judetean, care ar putea sa le scada notele la purtare si sa-i lase fara alocatiile oferite de stat. In cadrul actiunii au fost vizitate 45 de localuri din orasele Focsani, Marasesti, Adjud, Panciu si Odobesti, unde au fost legitimate 86 de persoane. Au fost gasiti 63 de chiulangii, fete si baieti, care au fost legitimati si avertizati. Elevii au incercat sa gaseasca motive puerile in fata oamenilor in uniforma. Unii au declarat ca profesorul nu a venit la ore, altii ca s-au invoit sau sint scutiti la ora de educatie fizica si sport. Adevarul a iesit la iveala dupa ce elevii au fost dusi in fata cadrelor didactice. "Am vorbit cu administratorii si cu barmanii sa nu le vinda tigari si alcool minorilor. Vor mai fi organizate actiuni pe linia prevenirii absenteismului scolar sa vedem daca au inteles ceva. Am mers si la patru unitati de invatamint unde am verificat masurile de securitate, sa vedem cine iese si cine intra in scoala. Am discutat cu profesorii pe tema violentei in scoli si avem speranta ca nu vom inregistra probleme in perioada urmatoare", a spus subcomisarul Zorel Burlan, ofiterul coordonator al Politiei de Proximitate. In urma raziei nu au fost date amenzi. (Dan CHIRIAC)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 2

Adaugă comentariu
, acum 739370 zile, 18 ore, 36 minute, 38 secunde
Va dati seama cat de jos a ajuns scoala daca elevii sunt adunati de prin baruri de politisti? va intreb, asta este scoala? Elevi dezinteresatisi profi si mai dezinteresati. Rusine!!!
, acum 739370 zile, 18 ore, 36 minute, 38 secunde
Si ce ai vrea domnule? Sa se duca profesorii prin baruri sa aduca la ore toti neinteresatii de carte??? Eventual sa se si roage de ei sa se duca la ora, nu? Rusine pt parinti, care habar nu au pe unde citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.