Educație

51 de microbuze scolare au fost autorizate de ARR

Dan Chiriac
17 feb 2011 1822 vizualizări
Soferii care conduc elevii la scoala trebuie sa sustina un examen special

Cele cinci microbuze scolare primite de Inspectoratul Scolar Judetean Vrancea, la finalul anului trecut, sint ultimele care nu au fost autorizate inca de Autoritatea Rutiera Romana, filiala Vrancea. Procesul se va finaliza la finalul acestei saptamini, cind persoanele ce vor conduce aceste mijloace de transport vor sustine examenul final. Restul microbuzelor "galbene" au primit aviz favorabil din partea ARR. "Am verificat toate cele 46 de microbuze scolare din judet. Au o stare tehnica buna, inspectia tehnica a fost efectuata si sint echipate cu anvelope de iarna. Singura problema o reprezenta faptul ca nu aveau o persoana desemnata care sa cunoasca legislatia in vigoare. In acest sens, fiecare localitate a trimis cite un reprezentant care a fost licentiat in acest sens. Persoanele care vor raspunde de ultimele cinci microbuze, cele sosite la finalul anului trecut, vor sustine simbata examenul final", ne-a spus ing. Titi Juganaru, seful sucursalei ARR. Cele cinci microbuze fara autorizatie deservesc activitatile de la Liceul Teoretic "Duiliu Zamfirescu" Odobesti, Scoala "Duiliu Zamfirescu" Dumbraveni si Scolile din Garoafa, Poiana Cristei si Vidra. Microbuzele marca Ford au o capacitate de 16 locuri si au costat 120.000 de lei. La momentul actual, 59 de microbuze sint puse la dispozitia elevilor din judet. 46 dintre acestea au fost achizitionate in perioada 2005-2009 si sint cele autorizate de ARR. In comunele din judet, microbuzele au fost date in folosinta catre Primarii. Acestea sint folosite, cu avizul primarului, si in alte activitati ale comunitatii, gen spectacole culturale sau manifestari sportive. In ultimii ani au existat mai multe situatii in care primarii din judet au folosit microbuzele in interes politic, in timpul unor activitati electorale. (Dan CHIRIAC)



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.