Educație

InfoEducatie

Ziarul de Vrancea
7 feb 2011 463 vizualizări
Voluntarii s-au reunit in conferinta nationala

Centrul de zi "Danut" din Brosteni a participat vineri, 4 februarie, la Conferinta nationala "Anul European al Voluntariatului 2011 in Romania". Evenimentul a fost organizat de Centrul pentru Consultanta si Cercetare in Domeniul Culturii, organismul national de implementare a Anului European al Voluntariatului (AEV) 2011, la Hotel Howard Johnson din Bucuresti. Manifestarea a reunit voluntari, institutii care lucreaza cu voluntari sau care care finanteaza activitati de voluntariat. Paticipantii au dezbatut teme de interes pentru miscarea de voluntariat din Romania. Totodata, a avut loc un tirg de oferte si parteneriat, un spatiu deschis interactiunii si dialogului dintre participanti. Ambasadorul Anului European al Voluntariatului in Romania a fost aleasa solista Margareta Pislaru. (M. B.)


38 de profesori pensionari vor sa ramina la catedra


38 de cadre didactice titulare au solicitat continuarea activitatii in invatamint, desi au depasit virsta standard de pensionare. Potrivit art. 128 din Legea nr. 128/1997 privind Statutul personalului didactic, profesorii pensionari pot fi mentinuti ca titulari doar daca a fost asigurat numarul necesar de posturi didactice/catedre vacante corespunzatoare pentru solutionarea restringerilor de activitate. Consiliul de administratie al ISJ Vrancea dezbate in prezent "soarta" dascalilor pensionari, urmind ca joi sa le fie aprobate sau respinse cererile. (G. D.)


Seminar de prevenire a abandonului scolar la Homocea


Scoala Homocea a gazduit joi, 3 februarie, un seminar la care au participat reprezentanti ai scolilor din Slobozia Bradului, dar si din judetele Iasi, Botosani si Bacau. Seminarul este un model de interventie pentru diminuarea fenomenului de abandon scolar din cadrul sistemului Zonelor de Educatie Prioritara. Desfasurat sub egida Institutului de Stiinte ale Educatiei, Scolile Homocea si Slobozia Bradului din Vrancea au fost incluse in program pe fondul ratei abandonului scolar extrem de ridicat, alaturi de alte 12 judete din tara. Interventia a vizat in mare parte atragerea sprijinului familiei si implicarea parintilor, care manifesta in prezent o atitudine negativa fata de educatie si realizarea unor strategii didactice adecvate. (G. D.)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.