Educație

Elevii vrinceni merg mai departe la olimpiadele nationale

Gabriela Draghici
26 ian 2011 1551 vizualizări
22 de elevi vrinceni vor reprezenta judetul la nivel national

Se iau la intrecere cu sute de colegi din toata tara si se intorc acasa gloriosi. Este vorba despre elevii vrinceni care an de an se califica la etapele nationale ale olimpiadelor scolare si unii dintre ei obtin rezultate remarcabile. 22 de elevi vrinceni s-au calificat pina acum la etapele nationale ale olimpiadelor de limba spaniola si italiana, fizica si concursul interdiciplinar "± Poezie". Sapte elevi de la Colegiile "Unirea", "Al. I. Cuza" si Liceul de Arta "Gh. Tattarescu" vor merge mai departe la faza nationala a olimpiadei de limba italiana, desfasurata in perioada 1-5 februarie, la Craiova. Tot in aceeasi perioada si locatie va avea loc si etapa nationala a olimpiadei de limba spaniola, unde doi elevi de la Liceul Pedagogic "Spiru Haret" isi vor demonstra competentele. Etapa judeteana a concursului interdisciplinar (romana-matematica) "± Poezie" trimite la faza nationala patru elevi de la Scolile "Duiliu Zamfirescu", "Ion Basgan" si "Nicolae Iorga" din Focsani. Nici la olimpiada de fizica vrincenii nu s-a lasat mai prejos, noua elevi reusind performanta de a reprezenta mai departe judetul si scolile din care provin. Printre cei calificati se numara elevi de la Colegiile "Unirea" si "Cuza", Grupul Scolar "Simion Mehedinti" din Vidra si Scoala cu clasele I-VIII din Vidra. Un nou val de olimpiade si concursuri judetene va avea loc incepind cu luna februarie. Olimpiada de limba, comunicare si literatura romana "George Calinescu" este programata pe 19 februarie la Colegiul Tehnic "Ion Mincu" Focsani. In aceeasi zi va fi organizata si Olimpiada de limba, comunicare si literatura romana "Ionel Teodoreanu", desfasurata la Scoala nr. 3 Focsani si Concursul National Ortofrancais, la Scoala "Duiliu Zamfirescu" Focsani. Ziua de 20 februarie ii tine antrenati pe elevi, care vor participa la olimpiada de limba latina, organizata tot in cadrul Scolii nr. 3 Focsani. Judecind dupa avintul elevilor vrinceni calificati in lotul olimpic national, performantele vor continua. (Gabriela DRAGHICI)




În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.