Educație

Elevii Colegiului Economic si-au pus la bataie planul de afaceri

Gabriela Draghici
25 ian 2011 1067 vizualizări
Pentru a intra in lumea afacerilor nu numai pe plan scolar, doua firme de exercitiu ale elevilor de la Colegiul Economic Mihail Kogalniceanu si-au prezentat planul de afaceri in cadrul unor concursuri

La sfirsitul saptaminii trecute, colegiul a participat la cea de-a doua editie a Tirgului Regional al Firmelor de Exercitiu si a Competitiei Romanian Business Challenge, organizate de Colegiul Economic "Virgil Madgearu" din Ploiesti. Micii "afaceristi" ai Economicului au participat cu firmele de exercitiu Golden Wine MK a clasei a XII-a B si Ecolaxia MK a clasei a XI B, coordonate de profesoara Sonica Darmanescu. La final, elevii clasei a XII-a B si-au adjudecat premiul I la sectiunea "Cel mai bun comerciant", iar firma de exercitiu a clasei a XI-a B s-a intors acasa cu premiul II la aceeasi sectiune. La Concursul Romanian Business Challenge, organizat in colaborare cu A.S.E. Bucuresti, Camera de Comert si Industrie Prahova, Rizea Narcis, administrator al Golden Wine MK a obtinut locul I, ca si anul trecut, iar Iancu Dan, manager al Ecolaxia MK, locul al III-lea. In cele doua zile, elevii au amenajat standurile, au negociat si incheiat contracte, au promovat imaginea firmelor si implicit a scolii din care provin. La cele doua competitii s-au inscris 60 de firme de exercitiu din 14 judete. Acum, elevii Economicului se pregatesc pentru participarea la Tirgul International ce va avea loc la Timisoara in luna martie. (G. DRAGHICI)









În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
, acum 739399 zile, 2 ore, 10 minute, 41 secunde
Felicitari premiantilor ! Cinste profesorilor ce indruma pasii acestor elevi pentru a duce mai departe faima colegiu in care se pregatesc pentru viata !
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.