Educație

Copil de zece ani, calcat in picioare de tatal sau

Ziarul de Vrancea
20 ian 2011 777 vizualizări
"E needucat , a incercat sa se apere parintele agresor u de unde educatie, daca in casa sint numai certuri , raspunde si primarul satului

Unii parinti din Vrancea inca mai sint de parere ca unde dau mama si tata, creste. Zicala de mai sus l-ar putea decadea din drepturi pe un tata din Fitionesti care si-a batut crunt fiul. Catalin, baiatul in virsta de 10 ani, a aparut la cursuri, la scoala, cu un ochi vinat, dupa ce a absentat doua zile. Din primele cercetari se pare ca minorul a picat victima in "razboiul" parintilor. Mama este plecata in Italia, iar acesta sta cu tatal, Claudiu State, de 30 de ani. Cazul de agresiune a fost anuntat Politiei de invatatoarea copilului. "Baietelul a lipsit doua zile de la scoala, vineri si luni. Marti cind a venit, avea o echimoza in jurul ochilor. Cind l-am intrebat ce-a patit, mi-a spus ca a fost lovit cu un lemn din greseala de catre tatal sau, cind taia lemne. M-am gindit ca poate nu e adevarat, nu parea o lovitura din greseala. Am anuntat Politia si Protectia Copilului, care au pornit o ancheta sociala. Pina la urma, copilul a recunoscut ca a fost batut de tata", ne-a spus Doina Dumitru, invatatoarea lui Catalin. Aceasta a recunoscut ca nu este pentru prima data cind copilul lipseste de la scoala nemotivat. Politia a demarat o ancheta in acest caz. "Am fost sesizati despre faptul ca barbatul l-a lovit pe fiul sau cu pumnii si palmele in zona fetei. In urma cercetarilor s-a stabilit ca cele reclamate se confirma", ne-au spus politistii vrinceni. Cazul este in atentia autoritatilor de mai mult timp, iar cei de la Protectia Copilului ar putea lua masuri dure impotriva parintilor. "Noi am sesizat Protectia Copilului, iar inspectorul de specialitate a facut o ancheta sociala in toamna anului trecut. Este o familie cu multi copii, unde parintii nu au grija lor. Consumul de alcool, saracia si neajunsurile pe care le avem cu totii contribuie la aceasa situatie. Tatal si-a lovit in mai multe rinduri copilul pe fondul unor certuri in familie. Se certa cu sotia si apoi se razbuna pe el. Degeaba dam in ei, daca nu le oferim educatie! Spune ca baiatul e obraznic si needucat. Dar ce pretentii sa ai ca acesta sa fie educat, cind el nu vede nimic bun in casa. Acolo trebuie sa primeasca educatie! La scoala sta doar patru ore si invatatoarea nu poate face mare lucru. Asteptam reactia celor de la Protectia Copilului si se poate ajunge chiar la decaderea din drepturi", ne-a spus Iordache Cazacu, primarul comunei Fitionesti. Claudiu-Costel State, 30 ani, s-a ales cu dosar penal pentru savirsirea infractiunii de rele tratamente aplicate minorului. Copilul agresat a fost luat din familie si internat la Adapostul pentru Copilul Abuzat. (G. DRAGHICI, D. CHIRIAC)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.