Educație

InfoEducatie

Gabriela Draghici
20 ian 2011 1134 vizualizări
Legea Educatiei intra la coafat

Echipele de lucru pentru elaborarea legislatiei secundare a Legii Educatiei au fost realizate la nivelul ISJ Vrancea. Cadre didactice din Focsani, directori si inspectori scolari vor face echipa cu colegi din alte judete pentru construirea unei legislatii secundare in spiritul si litera legii. Cele doua esaloane inferioare ale managementului educational la care participa si judetul Vrancea sint regulamentul de organizare si functionare a inspectoratelor scolare si metodologia de organizare si functionare a consiliului de administratie din unitatile de invatamint preuniversitar cu personalitate juridica. "Cei din minister doresc sa implice un numar cit mai mare de profesori, directori si inspectori. Legislatia secundara ar trebui finalizata in termen de opt luni de zile, insa cei din Minister vor cit mai repede", a declarat inspectorul general Stan Rogoz. (G. D.)


Scoala pentru parinti la Racoasa


Parintii elevilor Scolii cu clasele I-VIII din Racoasa au incheiat cursurile programului de educatie parentala "Cum sa devenim parinti mai buni". Cei 10 parinti participanti au lucrat pe grupe, impartasindu-si experientele si invatind impreuna sa fie mai buni. "Uneori se intimpla sa nu ii intelegem, sa nu stim ce vor copiii nostri si care sint nevoile lor reale, sa ne intrebam unde gresim sau ce trebuie sa facem pentru a-i creste cum trebuie. Pe viitor vom mai organiza astfel de cursuri la nivelul scolii, deoarece parintii s-au dovedit a fi interesati si receptivi", ne-a spus profesoara Loredana Obrejita, cea care a sustinut cursurile. Acestea se desfasoara in cadrul proiectului "Educatia parentala-factor determinant al eficientei contractului tripartit scoala-copil-parinte". Proiectul este implementat la nivel national de Fundatia Holt Romania, in parteneriat cu Ministerul Educatiei, avind finantare din partea UNICEF Romania. (G. D.)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.