Educație

Papa Ioan Paul al II-lea va intra in calendar

Valentin Muscă
15 ian 2011 3237 vizualizări
Cel mai longeviv suveran pontif din secolul trecut, polonezul Ioan Paul al II-lea, care a condus destinele statului Vatican si a Bisericii Romano-Catolice 27 de ani (1978-2005), va fi beatificat.

Confirmarea unui miracol atribuit fostului papa de catre actualul pontif Benedict al XVI-lea a adus argumentul mult asteptat pentru a incepe demersurile de beatificare. Nascut la Wadowice, pe 18 mai 1920, a primit din botez numele de Karol Josef Wojtyla. A urmat cursurile Facultatilor de Filosofie si Teologie din Cracovia, iar in 1946 a primit Taina Preotiei. Profesor de Filosofie si Teologie, din 1958 a fost ales episcop, iar in 1967 cardinal. In octombrie 1978, in plin Razboi Rece, a fost ales papa. In 1997, papa Ioan Paul al II-lea a vizitat Romania, fiind primul suveran pontif din istorie care a pasit pe pamint romanesc. A decedat pe 2 aprilie 2005, funeraliile sale fiind unul din cele mai mari evenimente mediatice de la inceputul acestui mileniu. (V. M.)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.