Educație

Se pregateste terenul pentru Legea Educatiei

Gabriela Draghici
14 ian 2011 1268 vizualizări
Noua structura a Consiliului de administratie din scoli va fi formata din 9 sau 13 membri, in functie de marimea si complexitatea scolii

Noua Lege a Educatiei, promulgata de presedintele Traian Basescu pe 4 ianuarie, va fi aplicata incepind cu 1 septembrie 2011. Unele dintre prevederile acesteia vor intra in vigoare incepind cu anul scolar 2012-2013 sau chiar mai tirziu. Conducerea Inspectoratului Scolar Judetean (ISJ) Vrancea a participat ieri la o videoconferinta in care s-a discutat pregatirea terenului pentru aplicarea noii Legi. Inspectorii scolari si profesorii metodisti din toate judetele vor participa la elaborarea legislatiei secundare, ce tine de metodologie si regulamente. Echipa ISJ Vrancea lucreaza la redactarea planificarii materiilor, urmind a fi alcatuita o echipa de lucru, pe care Ministerul Educatiei o va insarcina cu o sectiune a Legii. "Se urmareste constituirea unei metodologii si a unui regulament cit mai functional si aplicabil, conform cu litera legii", a declarat inspectorul general Stan Rogoz. De altfel, in sedinta de ieri a Consiliului de administratie din cadrul ISJ a fost stabilita si structura Consiliului de administratie din scoli. Noutatea consta in eliminarea contabilului unitatii din cadrul consiliului. In conformitate cu noua Lege a invatamintului, Consiliul de administratie din unitatile de invatamint va fi format dintr-un numar impar, de 9 sau 13 membri, in functie de marimea si complexitatea unitatii. Astfel, scolile mici, in care nu exista un director adjunct, vor dispune de structura minima de noua membri. Consiliul de administratie cu structura de 13 membri, aferenta scolilor mari, are urmatoarea componenta: director, director adjunct, cinci reprezentanti ai cadrelor didactice, un reprezentant al Consiliului Local, un reprezentant al primarului, doi parinti, un reprezentant al operatorului economic si un reprezentant al elevilor in cazul liceelor. La sedintele Consiliului de administratie participa, fara drept de vot, cu statut de observator, si liderul sindical din unitatea scolara. De asemenea, in sedinta ISJ de ieri a fost aprobata si strategia Inspectoratului pe anii 2010-2013. Desi pregatirile pentru aplicarea noii Legi au inceput, examenele din anul acesta se vor desfasura exact ca anul trecut. (Gabriela DRAGHICI)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.