Educație

Sala de lectura si Centrul de Limbi Straine isi redeschid usile

Gabriela Draghici
14 ian 2011 811 vizualizări
Azi se inaugureaza noul sediu in care vor functiona trei sectii ale Bibliotecii Judetene u cu aceasta ocazie se va sarbatori si poetul national, Mihai Eminescu, prin expozitii de carte si recitaluri

Cititorii fideli ai cartilor ticsite pe rafturile Bibliotecii Judetene "Duiliu Zamfirescu" sint asteptati astazi la inaugurarea sediului situat in str. Mr. Gh. Sava nr. 4. Incepind cu ora 11.00 se vor redeschide serviciile de biblioteca oferite prin Sala de lectura, Sala Multimedia si Centrul de Limbi Straine gazduite in noul sediu din spatele Colegiului "Al I. Cuza". "Sintem incintati ca am reusit sa redam publicului nostru trei din cele mai importante servicii de biblioteca. Sintem convinsi ca vor raspunde exigentelor utilizatorilor nostri", a declarat Teodora Fintinaru, directoarea bibliotecii. Mutarea celor trei sectii in noua locatie s-a produs la inceputul lunii octombrie 2010, pentru ca imobilele in care functionasera pina la aceasta data au intrat in reabilitare (Casa Blum de pe str. Mihail Kogalniceanu, unde a functionat Sala de Lectura) sau au fost retrocedate fostului proprietar (cum este cazul Casei Baron Capri de pe Bdul Republicii). Astazi, in paralel cu inaugurarea noului sediu, sub titlul "Eminescu...", vor fi organizate manifestari prin care opera si personalitatea marelui poet national vor umple gindurile celor prezenti. Pentru acest eveneniment cu dubla semnificatie s-au pregatit expozitii de carte curenta si carte veche, expozitii de grafica inspirata din opera poetului, auditii din opera eminesciana, sustinute de voci din fonoteca de aur a Radiofuziunii Romane. Membrii Corului "Pastorala" condus de prof. dr. Dumitru Sandulachi vor incinta auditoriul cu un micro-recital, iar actorii Teatrului Municipal "Mr. Gh. Pastia" vor sustine un emotionant moment literar. Tot in acest cadru se vor proiecta filme documentare si va avea loc lansarea Campaniei de donatii "Carti pentru Canada". Campania are ca obiectiv infiintarea Bibliotecii Romanesti din Canada, demarata la initiativa Fundatiei "Biblioteca Romaneasca". Numele Bibliotecii Judetene "Duiliu Zamfirescu" este inscris in Cartea de Onoare a Bibliotecii Romanesti din Canada, ca membru fondator al Bibliotecii si Aparator al Culturii Romane. (Gabriela DRAGHICI)




În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.