Educație

Mihai Eminescu, omagiat in scoli

Ziarul de Vrancea
13 ian 2011 1452 vizualizări
Cei 161 de ani de la nasterea poetului nepereche vor fi sarbatoriti in cadrul a numeroase activitati desfasurate in scoli si institutii culturale

In aceasta saptamina, sub genericul "Eminescu, Voievod Stelar", Scoala "Duiliu Zamfirescu" din Focsani va desfasura activitati artistice inedite. Clasele I-IV vor participa la programe artistice si o expozitie de carte in cadrul Bibliotecii scolii, dar si la Cabinetul Multimedia. Astazi, incepind cu ora 9.00, elevii claselor VII-VIII participa la concursul de pictura "O, ramii", in cadrul dezbaterii "Gustul publicului in receptarea operei eminesciene". Evenimentul va fi gazduit de Sectia pentru Tineret si Copii a Bibliotecii Judetene "Duiliu Zamfirescu". Saptamina 11-15 ianuarie il aduce pe Mihai Eminescu in gindurile elevilor Scolii cu clasele I-VIII din Racoasa. Orele de romana vor fi marcate de scurte momente eminesciene, iar elevii il vor purta la piept pe marele poet, si la propriu si la figurat. Cu ecusonul la purtator, la terminarea cursurilor de vineri, elevii si-l vor aduce aminte pe poetul nepereche intr-o ambianta din care nu vor lipsi expozitia de carte, muzica si filmul. Cu contributia profesorilor de limba romana, Camelia Capros si Constantin Macarie, dar si cu ajutorul profesoarei de educatie fizica Oana Apostu, elevii vor urmari spectacolul "Unde esti, copilarie..", o evocare lirica a vietii si universului poetic eminescian. Totodata, cei 161 de ani de la nasterea poetului Mihai Eminescu vor fi sarbatoriti in cadrul programului "Aniversari Culturale" al Ateneului Popular "Mr. Gh. Pastia". Intitulata "Daruri la Ziua Poetului", activitatea va avea loc vineri, la ora 13.00, la sediul Directiei Judetene pentru Sport si Tineret. Vor fi prezenti scriitori vrinceni, membri ai Ligii Scriitorului din Romania, alaturi de un grup de elevi ai scolii "Duiliu Zamfirescu" Focsani. Pe fundalul unei muzici pe versurile marelui poet, programul va include prezentari multimedia si lectura publica. Teatrul Municipal "Mr. Gh. Pastia" il aduce pe Eminescu in scoli printr-o modalitate cu totul inedita. "Ne-am propus sa mergem impreuna cu citiva actori prin liceele focsanene, unde il vom dezbate, din perspectiva cititorului. Vom discuta ce ne place, ce nu ne place la el. Profesorii au fost foarte incintati", ne-a spus Paula Grosu, actrita la Teatrul Municipal. Luceafarul poeziei romanesti va "poposi" si la Cercul Militar Focsani. Seara omagiala "Mihai Eminescu" va incepe la ora 18.00, in sala de spectacole a Cercului Militar. Vor participa: prof. Silvia Chelariu, prof. Florin Agafitei, prof. Gheorghe Zaharia, pr. Ion Vrinceanu, Virgil Panait, Mircea Tigoianu si Grupul "Seniori". Evenimentul, realizat de prof. Mircea Grosu, va fi prezentat de Alina Raicu. (G. DRAGHICI, M. BESLEAGA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
, acum 739398 zile, 9 ore, 55 minute, 22 secunde
EMINESCU trebuie citit inainte de a fi citat ! Ziua lui EMINESCU ar trebui sa fie in fiecare zi !
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.